Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vilka lag tjänade på strejken?

Vilka lag tjänade egentligen på strejken? Jag tar mig en titt.

Tjänade mycket:

Juventus (möter Parma hemma istället för Udinese borta): Juventus brukar visserligen ha lätt för Udinese på bortaplan, men att få möta Parma på sin nya hemma-arena och att tränare Conte fått två veckor till att banka in de taktiska bitarna är en stor fördel.

Roma (möter Cagliari hemma istället för Bologna borta): Bologna borta är kanske ingen mardröm men att istället inleda mot Cagliari hemma och framförallt hunnit få in spelare som Gago, Kajer och Pjanic i laget är en vinstlott. Dessutom har Luis Enrique fått mer tid att preparera lagets taktiska bitar.

Lecce (möter Udinese hemma istället för Inter borta): Att möta ett stabilt Udinese hemma är givetvis en dröm jämfört med att möta Inter borta.Udinese brukar dessutom vara svaga i säsongsinledningen.

Catania (möter Siena hemma istället för Parma borta): Siena ska visserligen inte underskattas men Catania brukar vara hemmastarka och har dessutom hunnit få in Almiron i laget.

Tjänade lite:

Milan (möter Lazio hemma istället för Cagliari borta): Får kanske en hårdare motståndare i Lazio men får nu börja på hemmaplan istället för bortaplan vilket är en fördel. Hinner även få t ex Pato och Robinho i bättre matchform.

Fiorentina (möter Bologna hemma istället för Siena borta): Slapp ett tufft derby mot Siena och får nu istället en lättare inledning mot Bologna. Det ska dock sägas att det inte behöver vara en så stor fördel för Viola att inleda hemma då supportrarnas mottagande är osäkert.

Genoa (möter Atalanta hemma istället för Napoli borta): Att möta Napoli på bortaplan är givetvis ingen dröminledning. Klart bättre att möta Atalanta hemma. Dock är Bergamo-klubben en lurig motståndare.

Palermo (möter Inter hemma  istället för Novara borta): Det kan låta konstigt att de skulle tjäna på detta men jag tror att en match mot Inter är precis vad Palermo behöver. Någonting som får laget och publiken att tända till. Sedan är konstgräs alltid konstgräs.

Chievo (möter Novara hemma istället för Lazio borta): Jag tror att Novara kan bli en tuff match för Verona-laget men visst borde det ändå vara lättare än att inleda mot Lazio borta.

Plus minus noll:

Cesena (möter Napoli hemma istället för Atalanta borta): Att inleda på bortaplan mot en nykomling med ett starkt stöd från supportrarna går på ett ut med att få en tuffare motståndare på sin egen hemmaplan.

Bologna (möter Fiorentina borta istället för Roma hemma): Att inleda på hemmaplan är nästan alltid bättre än att inleda på bortaplan. Men Bologna får nu möta Fiorentina istället för Roma.

Udinese (möter Lecce borta istället för Juventus hemma) Får en lättare motståndare men måste åka ner till Puglia för att ta emot ett mercato-förstärkt Lecce.

Tjänade inte:

Inter (möter Palermo borta istället för Lecce hemma): Har visserligen förstärkt med Zarate och Forlan men att inleda borta mot Palermo istället för att ta an Lecce på hemmaplan är givetvis två helt olika saker.

Cagliari (möter Roma borta istället för Milan hemma): Milan må vara  en lite tuffare motståndare men de hade fått möta dem på hemmaplan i “rätt läge” då Milan hade lite småskador i truppen. Nu blir det istället en tuff resa till Rom.

Siena (möter Catania borta istället för Fiorentina hemma): går från Toscana-derby på hemmaplan till en tuff resa till Sicilien mot ett förstärkt Catania.

Atalanta (möter Genoa borta istället för Cesena hemma): Atalanta går från att möta Cesena hemma med starkt stöd till att möta Genoa utan starkt stöd. Tror dock inte att motståndet skrämmer dem.

Novara (möter Chievo borta istället för Palermo hemma): Fördelen med konstgräs hemma mot ett Palermo i kaos hade nog varit lättare än att inleda mot en direkt bottenkonkurrent som Chievo på bortaplan.

Gick bet:

Napoli (möter Cesena borta istället för Genoa hemma): Att gå från att möta ett ej helt färdigt Genoa på hemmaplan till att möta Cesena på deras konstgräs är ett nedköp.

Parma (möter Juventus borta istället för Catania hemma): Skulle ha mött ett Almiron-tomt Catania på hemmaplan men får nu istället en helt annan motståndare i Juventus. På deras nya hemma-arena dessutom.

Lazio (möter Milan borta istället för Chievo hemma): Istället för att möta Chievo i lugn och ro hemma får de nu istället tuffast tänkbara inledning i att möta Milan borta.

******

Serie A-revised (lag 15-11). Inom parentes mitt tips för två veckor sedan.

15. BOLOGNA (14)
Jag gillar Alessandro Diamanti -värvningen, Marco Di Vaio lär fortsätta göra mål och Robert Aquafresca lär trivas med de två nämnda kollegorna. På mittfältet lär det göra ont att möta Gaby Mudingayi och Diego Perez och Panagiotis Kone kompletterar dem bra.

Försvaret känns dock lite svagt och har antagligen Serie A:s oelegantaste mittbacks-possé i Mikael Antonsson, Daniele Portanova, Nicolo Cherubin, Simone Loria och Andrea Raggi. En annan fråga är hur man integrerar Gaston Ramirez som velat ifrån klubben.
Pierpaolo Bisoli är dock en bra tränare och kommer säkert få alla spelarna att jobba hårt för varandra. Bologna kommer hålla lite bättre än förra säsongen men tabellplaceringen blir antagligen ungefär densamma.

14. Atalanta (13)
Laget är bra komponerat i alla lagdelar och har ett starkt stöd från supportrarna. Försvaret ser bra ut med smarta värvningar som Stefano Lucchini och Andrea Masiello. Mittfältet har många lösningar och bland annat så kan Giacomo Bonaventura få ett genombrott.

Luca Cigarini kan bli en välbehövlig playmaker, German Denis är en tio-målsskytt i görningen, Maxi Moralez kan bli en riktig succé och Guido Marilungo är alltid ett steg närmare att slå igenom. Funkar inte det kan man alltid lita på Simone Tiribocchi. Även om laget får starta med -6 poäng tror jag att det kommer klara salvezzan med marginal.

13. Catania (18)
Laget känns klart starkare efter mercatons slut. Man behöll starke anfallaren Maxi Lopez och förstärkte med bland annat Sergio Almiron. Almiron borde bli en perfekt spindel i Catanias mittfältsnät. Anfallsmässigt har man många alternativ i David Suazo, Gonzalo Bergessio, Keko, Alejandro Gomez och Davide Lanzafame.

Problemet är väl mittförsvaret. Antingen behöver Nicola Legrottaglie göra en oväntat stark säsong eller så måste Giuseppe Bellusci ta ett steg i utvecklingen och frångå sin opolerade spelstil. Och då har jag räknat Nicolas Spolli som deras klippa vilket kan vara en vansklig beräkning. Jag är inte heller övertygad om Vincezno Montella som tränare. Men truppen känns för stark i offensiven för att jag ska tro att de ska ramla ur Serie A.

12. Palermo (8)
President Zamparini bygger upp och river ner. Nu råder totalt kaos i Palermo. Tränare Stefano Pioli är sparkad, sportdirektör Sean Sogliano är hårt ifrågasatt, supportrarna är i uppror och kvar finns ett lag i spillror. Man sålde av spelare som man inte ville ha på ett vettigt sätt men sedan började även delar av lagets ryggrad försvinna. Salvatore Sirigu, Mattia Cassani, Cesare Bovo och till slut även Antonio Nocerino är nu ett minne blott.

Sista dagen av mercaton drömde man om Fernando Gago och Amauri. Det slutade istället med Edgar Barreto, Francesco Della Rocca och Edgar Alvarez. Nu börjar Palermo om med ungdomstränaren Devis Mangia (underbart namn) vid rodret och någonstans tror jag Zamparini kan få ordning på saker och ting så att de kanske inte behöver bekymra sig om en nedflyttningsplats. Men detta är ett Palermo i limbo. Kan bli förra säsongens Parma.

11. Parma (12)
Parma hade en rätt mesig mercato och även om jag tror att både Sergio Floccari och Jonatan Biabiany kan bli bra saknar jag en bra mittback och en playmaker. Försäljningen av talangen Fabio Borini var också märklig. Det blir intressant att se vad Franco Colomba kan göra under en hel säsong, är han den mirakel-man som klarade kvar Parma ifjol eller är han bara en dagslända?

Räkna inte med några underverk denna säsong men visst ska laget inte ha några bekymmer med att slippa undan bottenstriden likt i fjol. Laget går så långt som Sebastian Giovinco kan ta dem.

Publicerad 2011-09-05 kl 12:04
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons