Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

När Juve rivstartade drog Roma och Inter i handbromsen

Så var äntligen söndagen här. Min heliga dag. Min egen kyrka, Serie A.

Nuförtiden måste man in i Calcio-templet tidigare än vanligt. Redan vid lunchtid. Mig gör det inte så mycket och speciellt inte när Juventus gjorde sin första riktiga match på sin nya arena. Det var vackert och Juventus imponerade. Ljudkulissen var också stark vilket var skönt då jag inte riktigt visste vad för atmosfär som skulle vänta mig.

Även om Parma var riktigt svagt så såg man att Juventus har fina saker på gång. Pirlos och Del Pieros fötter briljerade som i fornstora dagar, Lichtsteiner var grym, Chiellini var urstark och Pepe var pånyttfödd. Vidal gjorde ett kanonmål och Marchisio ett ännu snyggare. Just Marchisio tror jag kommer göra en fantastisk säsong.

Colomba måste tänka om. Att ha Valiani och Modesto på kanterna kommer man inte långt med.

Lika bra som det gick för Juve, lika illa gick det för Roma. Torsk hemma mot Cagliari och som vanligt gjorde Bruno Conti-sonen, Daniele, mål mot Roma. Roma pressade på större delen av matchen men var väldigt okonkreta. Vilket också var lite av mina farhågor innan säsongen. Många bra anfallare men ingen riktig striker. Osvaldo gjorde ingenting som berättigade hans för höga prislapp.

Tycker ändå man ska ge Roma lite mer tid. De Rossi var duktig i sin speluppbyggande mittfältsroll, Pjanic visade stundtals sin skicklighet och nye Jose Angel var riktigt bra på sin ytterback trots sin utvisning (gult kort hade väl räckt?). Men visst, det var inte den start Roma hade behövt.

Fiorentina plockade ner Bologna med 2-0. Gilardino gjorde mål såklart och Cerci fortsatte där han slutade ifjol, han kan bli en sensation denna säsong. Jag varnade för både Atalantas Maxi Moralez och Udineses Gabriel Torje och båda imponerade i premiären.

Kvällen avslutades med Inters trebackslinje som släppte in fyra mål mot Palermo. Palermo var aggressiva och verkar ha dragit en vinstlott i nye tränaren Devis Mangia. Miccoli är verkligen en legend. För Inters del känns tränare Gasperini och truppen lite smetig. Vem ska spela var?

Inter har en spelare som kanske är topp tre i världen på sin offensiva mittfälts-position (Sneijder), ändå köper man in en spelare som kan bli en toppspelare på samma position (Alvarez). Det mest märkliga är att just den positionen inte verkar finnas i Gasperinis värld. Ett pussel som inte går ihop.

Antingen satsar man på sin tränare och försöker skapa ett lag kring det eller så hittar man en annan tränare som lättare anpassar sitt spelsystem efter matrialet.Nu kan det ju bli mycket bättre väldigt fort för Inter men det finns också starka tendenser till att det kan bli en jobbig säsong för de blåsvarta.

Mycket jobbig.

Publicerad 2011-09-12 kl 10:38
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons