Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Serie A:s mest överbetalda spelare

Serie A:s mest överbetalda spelare:

Mathieu Flamini (Milan) 4,5 miljoner euro
Har sällan varit ordinarie och de imponerande matcherna han gjort i en rödsvart tröja går att räkna på ena handen och ändå tjärnar han näst bäst i Milan. Ett skämt.

Amauri  (Juventus) 4,0
Visade i Parma i våras att han ändå förtjänar en del av sin lön rent kvalitetsmässigt. Men ungefär hälften av vad han tjänar idag. Juventus måste nu alltså betala ut 4 miljoner euro för en spelare som inte ens ses på läktaren.

Christian Chivu (Inter) 3,5
Har inte gjort många Inter-supportrar glada men tjänar bland de sex bästa i Inter. Tjänar t ex mer än tre gånger så mycket som Paolo Cannavaro.

Gianluca Zambrotta (Milan) 3,5
Är förvisso gammal campione men att behöva betala ut så mycket för en ytterback som knappt är ordinarie är slöseri.

Vincenzo Iaquinta och Luca Toni (Juventus) 3,0
Dessa två löner är nästan värre än Amauris. Inte för Juventus del kanske då någon av dem kanske gör 2-3 matcher men om man ser till lön och kvalité är dessa löner ett hån mot de flesta spelare i Serie A.

Marco Borriello (Roma) 3,0
Absolut inte lika illa som Toni och Iaquinta men fortfarande oförskämt för mycket.

Cicinho (Roma) 2,2
Hade kanske fått en renässans under Luis Enrique om han inte blivit skadad. Tills han blir frisk påstår jag att hans lön inte alls överenstämmer med en riktig värld. Tjänar nästan en fjärdedel av hela Novaras trupp.

Sulley Muntari (Inter) 2,0
Inter gjorde allt för att sälja Muntari under sommaren för att slippa betala en lön för en spelare som knappt sitter på bänken.

Rodrigo Taddei  (Roma) 1,6
Hur Roma kunde förlänga kontraktet med Taddei förra sommaren är för mig en gåta. Varför förlänga pinan och betala ut en helt onödig lön för en spelare som sällan finns på planen. Om han nu väl spelar så är han sällan bra.

Fabio Grosso (Juventus) 1,5
Är man gammal världsmästare så är man. Tjänar mer än Del Piero. Nuff said.

Luciano Zauri (Lazio) 1,2
En grotesk årslön om man tittar på vad man får i kvalité tillbaka (han tjänar mer än Andre Dias!). Var en katastrof mot Milan och var om möjligt ännu sämre igår mot Vaslui. Borde erbjuda sig att skära ner 70 % av sin lön efter de insatserna.

Marco Marchionni (Fiorentina) 1,2
Fiorentina har rensat ut flera spelare med höga löner men de hann aldrig bli av med Marchionni. 1,2 miljoner euro om året för en spelare som kanske inte ens kommer göra en enda match denna säsong känns sådär. Finns det någon som är dum nog att nappa i januari? Nej aldrig, Fiorentina kommer säkert erbjuda sig att betala minst halva hans lön om de kan hitta en kund.

 

Några av Serie A:s mest underbetalda spelare:

Marek Hamsik (Napoli) 1,3 miljoner euro
Det går nästan sju Hamsik på en Zlatan, killen är en av Serie A:s bästa spelare och tjänar ändå mindre än Marco Amelia. Om Hamsik inte lämnar Napoli lär han höja sin lön. Eller om han inte höjer sin lön snart kommer han lämna Napoli.

Sebastian Giovinco (Parma) 0,9
Tjänar egentligen helt okej men att atommyran tjänar mindre än t ex Marco Cassetti, Luciano Zauri och Michele Pazienza är fortfarande ett mord på logiskt tänkande.

Andrea Cossu (Cagliari)  0.7
Har varit Cagliaris offensiva nav i flera säsonger men tjänar ändå  t ex mindre än Matteo Brighi och lika mycket som Lionel Scaloni. Hade han hetat Cossudinho hade han tjänat tre gånger så mycket.

Mehdi Benatia (Udinese) 0,4
Var en av ligans allra bästa backar i fjol men måste spela i sju säsonger för att komma upp i Ivan Cordonas lön för en säsong.

Publicerad 2011-09-16 kl 12:02
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons