Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Noll steg framåt, två steg bakåt

Två lag som bekräftade sina problem. Två lag som står på en poäng efter två matcher och två lag som känns fjärran från en scudetto. Det fanns dock skillnader. Om det var noll steg framåt för Roma var det två steg bakåt för Inter. Medan man kunde se Luis Enriques och Romas spelidé gick Inter mest på intuition och individuella prestationer (som i och för sig var väldigt få). Gian Piero Gasperinis hand syns bara i den bemärkelsen att laget är förvirrat. De är lost in translation.

Det var ingen bra match, det var en svårspelad plan och det var en match med många misstag och få uttänkta anfall. Det var en match där Roma hade ett stort bollinnehav och trillade boll rätt bra men hade svårt att hitta rätt idéer sista tredjedelen. De var bättre i första halvlek än i andra. Dels kanske för att man inte är ett färdigslipat lag men också för att Roma saknar en riktigt vass anfallare.

Pablo Osvaldo är ungefär den spelare som jag trodde att han var och kan inte se att han skulle vara den där 130 miljoners spelaren som en del ropat att han blivit i Espanyol. Han är inte den anfallare som Roma behöver. Inte Bojan Krkic eller Marco Borriello heller. De behöver en vass målskytt. En garanti.

Däremot gav mittförsvaret väldigt goda svar. Simon Kjaer var absolut bäst på plan och Nicolas Burdisso var näst bäst. De var i mångt och mycket matchens behållning. Där har man något att bygga på. Jag gillade också Daniele De Rossis insats och hans nya roll. Jag gillade Fabio Borinis pigga ben men saknade skärpan. Francesco Totti och Miralem Pjanic kan mycket bättre. David Pizzarro ser ut att passa bra in i Luis Enriques fotboll. Rodrigo Taddei och Simone Perrotta klarade sig men kändes som nödlösningar (vilket de antagligen var).

Medan Roma är ett lag som bygger på framtiden och visade vissa framsteg så är Inter ett lag som ska leverera nu. Det gör de inte. Inte alls. Gian Piero Gasperini av idag är en osäker tränare. Han försöker sätta sin prägel och sina idéer på laget men verkar själv inter helt övertygad. Spelarna känns inte övertygade heller. Resultaten och spelet talar sitt tydliga språk.

Gasperini valde att återgå till en trebackslinje (varför?) och Walter Samuel och Lucio visade igen att de är klart sämre då än vad de är i en fyrbackslinje. Wesley Sneijder försöker men hittar inte riktigt rätt. Inter hade ett fantastiskt anfall i första halvlek och lyckades pressa ner Roma ordentligt sista sju minuterna. Mer var det inte.

Problemen är uppenbara och självklart måste Gasperinis framtid vara osäker. Att han byter in Sulley Muntari mot Diego Forlan i slutet var ett mycket märkligt byte. Det tyckte nog Giampaolo Pazzini och Massimo Moratti också.

Romas problem (främst anfallsmässigt) känns lättare att åtgärda än vad Inters gör. Inters problem är djupa. Mycket djupa.

Publicerad 2011-09-18 kl 10:43
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons