Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Cavani - lika bäst som vanligt

Vad ska man säga? Denne Edinson Cavani. denna astronomiska anfallare. En del olyckskorpar har kraxat ifrågasättande att han inte skulle kunna leverera som han gjorde förra säsongen. Att den förra var en säsong som han aldrig skulle kunna upprepa.

Cavani behöver inte snacka så mycket. Han låter sitt målskytte tala. Triss i mål mot Milan. Det var ingen pardon heller. I alla hans mål ser man att han inte tänker, det bara smäller. Ett tillslag. Pang, pang, pang! Det är distinkt och skoningslöst. Lägg till att killen löper massor och även gör ett stort arbete i det defensiva.

Milan saknade Zlatan Ibrahimovic och Prince Boateng. Den rätta elakheten fattades. Milan behöver nu få tillbaka skadade spelare.

Cagliari och Udinese på full pott och i topp efter två omgångar. Det trodde jag aldrig. Francesco Guidolin är en mästare och Massimo Ficcadenti verkar vara ännu bättre än vad jag trodde. Andrea Cossu är lika bra som vanligt.

Sebastian Giovinco avgjorde mot Chievo med två mål men blev utvisad. En alltför hård sådan. Det var dock inhopparen Jonathan Biabiany som låg bakom vinstmålet. Franco Colomba måste vara en ovanligt seg herre som satt honom på bänken två matcher i rad till förmån mot meningslöse Francesco Valiani.

Lazio gick bet mot Genoa. Hernanes fortsätter att svika. Funkar inte brassen så är Lazio inget topplag, så är det bara. Genoa kan bli seriens största svänggäng. Hög högstanivå, låg lägstanivå. Men Miguel Veloso verkar vara så bra som jag trodde han skulle vara och Rodrigo Palacio är numera en garanti. Genoa kan bli spänannde denna säsong och Jorquera såg väldigt intressant ut.

Udinese går som tåget. Två segrar i ligan och en seger i Europa League. Bara trepoängare hittills. Kanske borde jag inte vara så överraskad då Guidolin är en tränar-alkemist. Dessutom har de ju kvar så bra spelare som Kwadmo Asamoah, Mauricio Isla och självklart Antonio Di Natale. Men knepet är att de som vanligt lyckas att hitta nya komplement. Gabriel Torje, Emmanuel Badu och Danilo är nya diamanter.

Fiorentina startade förtroendeingivande men föll tillbaka mot Udinese och allt kändes som ifjol. Alberto Gilardinos knäskada såg allvarlig ut, Riccardo Montolivo vägrar skriva nytt kontrakt och jag är osäker på Sinisa Mihajlovic som tränare. Jag vet fortfarande inte vart jag har detta Fiorentina.

Juventus gjorde ingen jättematch mot Siena men gjorde det de skulle, vann. Full pott och att vinna matcher som man borde på papperet är alltid svårt. Styrkebesked.

Lecce svängde om från hemmaförlust till lite överraskande bortaseger mot Bologna. Jag tror på Eusebio Di Francesco. Bologna och Pierpaolo Bisoli däremot är en stor besvikelse. Om inte Marco Di Vaio, Gaston Ramirez (han måste spela från start) och Alessandro Diamanti levererar kan det bli en jobbig säsong. För försvaret känns svagt. Kanske har jag missat dem som nedflyttnings-material.

Catania har tagit fyra poäng på två matcher. Enkel öppning eller imponerande stabilitet? Cesena hade oflyt mot Napoli men var riktigt dåliga mot Catania. De behöver lyfta sig om laget ska bli så bra som jag trodde.

Atalanta har redan nästan ätit upp alla dras minuspoäng. Att de skulle åka ur är lika otänkbart för mig nu som innan säsongen.

Mycket matcher nu. Imorgon hoppar vi på tredje (fast fjärde enligt spelschemat) omgången. Novara mot Inter. De har lika många poäng, det är konstgräs och Inter måste nästan bara vinna.

Publicerad 2011-09-19 kl 10:04
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons