Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Il Faraones succé, en liten gyllene fläta och muskler av glas

Tre omgångar är nu nästan (Roma-Siena ikväll) färdigspelade. Det är inte bara Inter som ligger i botten, scudetto-favoriten Milan har bara en poäng mer. Varför skriks det inte om kris där?

Spelet stämmer väl inte riktigt för Milan men man kan faktiskt gömma sig lite bakom tufft motstånd och extremt mycket skador. Milans match mot Udinese var underhållande och även om det var Milan som förde matchen låg Udinese närmast segern. Däremot luktade det straff för Milan på inhoppande Pippo Inzaghi (välkommen tillbaka!) i slutminuterna. Udinese bekräftade återigen vilket skickligt lag man är.

Roligast för Milan var nog att “Il Faraone” fick göra ett tidigt inhopp och förgylla sin hemmadebut med ett mål. I och med alla skador kanske han får mer speltid än väntat.

Tråkigast för Milan var nog att man fick en ny patient på skadelistan. Inte vem som helst heller. Pato. Igen. Jag börjar verkligen undra hur hans karriär kommer utvecklas. Just nu känns det som att hans muskler av glas gör honom till en spelare som aldrig blev det han skulle kunna blivit.

Napoli försökte köra smart “turnover” mot Chievo vilket inte funkade. Det är alltid tufft att åka till Bentegodi.

Juventus fick spela med en man mindre i nästan en hel halvlek men pressade ändå på som galningar för seger. Andrea Pirlo var magiskt bra. Bologna fick med sig en viktig poäng, inte minst för självförtroendet, och Mikael Antonsson spelade hela matchen.

Stevan Jovetic är tillbaka! Två mål mot Parma och nu kan vi äntligen få njuta av honom på allvar igen. Fiorentina verkar vara ett annat lag på hemmaplan än på bortaplan. Det kan man även säga om Lecce fast tvärtom.

Atalanta däremot plockar poäng överallt. Jag kan bara småle inombords åt de som tippade Atalanta långt ner i botten. För mig var det uppenbart att de har ett alldeles för bra lag för det. Många kanske trodde att deras sex minuspoäng skulle ställa till det men av erfarenhet så borde man veta att det är mer än vad det låter. Nu har de redan en pluspoäng och är efter bara tre omgångar ungefär där jag tippade dem.

Samtidigt finns det kanske en del som småler åt min höga placering till Cesena. Nu är de sist med noll poäng. Kanske har jag överskattat dem. Spelmässigt har de inte varit så usla som den uteblivna poängskörden och har de bara tålamod så kommer nog poängen börja rulla in.

Lazio tog en viktig seger efter den oväntade förlusten mot Genoa i söndags. Om det får Edy Reja att stanna kvar vet jag inte. Det beror nog på hur han mottas hemma på Olimpico. Hernanes sa efter matchen att han ofta bytts ut men att han behöver spela för att hitta formen. Subtil kritik till sin tränare? Spelarna kramade dock om Reja ordentligt efter matchen så de står bakom honom. Säkert en viktig gest.

Champagne-fotbollen är tillbaka på Marassi. Genoa mot Catania blev en fartfylld match med många chanser och Genoa har verkligen ett spännande och underhållande lag. Det smartaste de gjorde under sommaren vara att behålla och förlänga kontraktet med Rodrigo Palacio. Den lilla gyllene flätan svävar fram just nu. G.P Gasperini hade trots allt kanske rätt att det var den spelare han helst ville ha till Inter. Hade hans öde sett annorlunda ut då?

Palermo blixtrade ordentligt i en halvlek men höll på att tappa en 3-0-ledning i onödan. Till slut så ordnade det upp sig och man kunde hålla 3-2 . Jag gillar tränare Devis Mangias fingertoppskänsla. Erhan Zahavi (underbart mål!) och Nicolas Bertolo (se upp för honom i år!) spelade från start för första gången på varsin kant och båda gjorde mål.

Idag kommer Claudio Ranieri bli ny tränare för Inter.

Ikväll ska det bli spännande att se om Roma kan ta sin första trepoängare och imorgon serveras min omgångskrönika (det blir alltså dubbla krönikor) med omgångens lag och det bästa och sämsta från veckan. Därför har jag med flit utelämnat en del noggrannare analyser av spelarnas insatser i denna text. Lite spännande ska det vara.

Publicerad 2011-09-22 kl 10:49
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons