Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ordning i klassen igen

Lorenzo Medici

****

Inter har varit en skolklass med en vikarie (Gasperini) som försökt sätta upp sina regler som ingen förstått eller lyssnat på. Skolledningen borde ha förstått att vikarien inte skulle ha funkat med just den skolklassen. Nu när man bytt vikarie (Ranieri) så har klassen börjat sköta sig igen. Plötsligt så finns det en struktur som de känner igen och då infaller tryggheten.
 
Anlitar man Gasperini så anlitar man också hans idéer och då skulle man löpt linan ut. Därför hade det kanske varit bättre att välja en sån som Ranieri från första början. Bättre sent än aldrig dock. Igår mot Bologna var det tydligt att en spelare som Diego Forlan mår så mycket bättre i ett tvåmanna-anfall där han rör sig mer centralt. Det var också tydligt att försvararna var mycket mer bekväma i en fyrbackslinje.
Annons
Sedan står Gasperini självklart inte utan skuld. Att välja Diego Milito som sin favoritelev framför Giampaolo Pazzini är för mig ett tjänstefel. Det fick vi också svar på igår. Milito är fortfarande en bra spelare men ska inte gå före Pazzini. Om Ranieri är ett bra val på lång sikt låter jag vara osagt men att han är ett bra val kortsiktigt det har jag alltid sagt. Sedan får vi inte glömma bort Andrea Poli. Jag tror han kan ge mittfältet välbehövlig kvalité när han blir frisk.
Milan imponerande inte direkt mot Cesena men tog sina tre poäng. Det var dock imponerande hur Clarence Seedorf tog laget i sin hand när skadorna urholkat laget och Thiago Silva är fortfarande världens bästa mittback. Cesena fortsätter att spela hyfsat och med mycket vilja men saknar riktig spets. Jag tror fortfarande att de ska ha lite tålamod med tränare Marco Giampaolo.
Annons
****
Fiorentina och Mihajlovic var smarta och lät Napoli föra spelet. En roll som Napoli ännu inte riktigt behärskade. Napolis tre tenorer kunde inte sjunga sin vanliga sång mot ett kompakt Fiorentina spetsat med en vacker Stevan Jovetic och en sylvass Alessio Cerci. Hade Mihajlovics mannar vågat lite mer i andra halvlek hade de mycket väl kunnat vinna.
Publicerad 2011-09-25 12:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto