Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Obis avstängning och Zlatans förlorade glöd

Legat i feber. Kanske är det tristessen på grund av landslagsuppehållet som fått mig att krokna. Efter en dags tomrum ska jag nu långsamt öka farten på bloggen igen.

Efterspelet av Inters möte med Napoli är nu klart. Domare Gianluca Rocchi stängs av 2-3 matcher. Joel Obi och Claudio Ranieri missar en match samt böter till Ivan Cordoba, Diego Milito och Javier Zanetti. Att Rocchi får vila känns väl rimligt och även att de som förolämpat honom får sina straff. Men att Joel Obi ska straffas för en helt felaktig utvisning är för mig obegripligt.

ANNONS

Istället för att använda sunt förnuft och häva straffet måste man på nåt sätt “följa reglerna”. Man borde lära sig lite av England och Premier League där man hävde Evertons Jack Rodwells utvisning (den var också helt felaktig) i efterhand. För övrigt är Joel Obi en av Inters mest positiva överraskningar denna säsong. Hans energi och fart har varit härlig att se. En spelare att fortsätta att ha i startelvan.

Jag gjorde ett inslag om Zlatan Ibrahimovic i söndags och pratade om att när han lägger skorna på hyllan så kommer han att hyllas som han bör. Nu verkar det som att den tiden inte ligger alltför långt borta. I en intervju med Gazzetta dello Sport säger han att han inte har samma “grinta” som förr utan att allt går mer på rutin numera. Att han vill sluta på topp och inte som en gråhårig föredetting. Låter som 2-3 säsonger till på sin höjd. Det illavarslande för Milan är väl att han inte har samma glöd. Bygger inte Zlatan mycket av sitt spel på just glöd?

ANNONS

Pierpaolo Bisoli har fått sparken från Bologna. Först verkade det som att Davide Ballardini skulle bli den som tog över men nu verkar det istället som att det blir Stefano Pioli. Ett bättre val i mina ögon. Ballardini har inte direkt rosat marknaden med sina coola jackor och sin bistra uppsyn på sistone i Lazio och Genoa. Den mannen har typ tre ansiktsuttryck. Pioli däremot hamnade fel i Palermo men är en bra tränare och borde passa bra i en lite mindre klubb som Bologna.

Zdenek Zeman är fortfarande en av Italiens bästa tränare och förnämsta talang-förädlare. Pescara har tre spelare (Pinsoglio, Capuano och Insigne) med i Ciro Ferraras U-21 landslag. Talangerna finns, det är bara att låta dem spela. Synd bara att det straffar sig. Alla missar dagens match mot Sassuolo.

Publicerad 2011-10-05 kl 11:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto