Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Torinos hjältar

Den 4 maj 1949 kraschade flygplanet med hela det legendariska Torino-laget. Igår var det nära att historien upprepade sig. Torino hade besegrat Verona på bortaplan och därmed befäst sin serieledning i Serie BWin (gamla Serie B). Frid och fröjd. Ända tills det var dags att åka hem med spelarbussen.

ANNONS

Vid en autostrada-spärr kom en stulen, vad verkar, lastbil i hög hastighet emot spelarbussen. Men mellan bussen och lastbilen fanns det en BMW. Demolerad. Eld och panik. Personerna i lastbilen flydde. Två av passagerarna i bilen omkom medan en räddades mycket tack vare att Torino-spelarna kom till undsättning. Chock.

Två personer dog på grund av dårskap. Ibland kan livet vara skört, det kan hänga på en tunn tråd som man inte ser förrän den befinner sig rakt framför en. Om inte den där BMW:n varit emellan hade en del Torino-spelare dött och vi hade fått ett nytt Superga.

Nu var det två icke kända personer som istället omkom och därmed försvann nyheten från förstasidorna. Men även om olyckan denna gång inte bringade halvkända fotbollsspelare om livet så var det trots allt två människor av exakt samma värde som dog.

ANNONS

De som kanske förstår det bäst efter detta är nog väl just de halv-kända fotbollsspelarna. Att läsa om det är en sak men att beskåda det är en helt annan. Bilderna av elden, en demolerad bil och två döda människor lämnar en inte i första taget. Känslan att det kunde varit vi kommer sitta kvar länge.

Denna gång blev inte Torinos spelare offer. De räddade en människas liv.

Publicerad 2011-10-10 kl 11:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto