Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vi som vill till Serie A

Lorenzo Medici

Vilka är spelarna som imponerar i Serie B och som borde hamna i Serie A nästa säsong? Jag har hittat några.

15. Antonio Ragusa
Snabb och teknisk anfallare som också kan spela ytter. Delägd med Genoa och om han fortsätter som han gjorde sist mot Bari (två mål) lär han nog finnas med i deras lag nästa säsong.

14. Pedro Obiang (Sampdoria)
Sampdoria har inte gått så bra hittills under säsongen men det har Obiang gjort. Fått mycket speltid som innermittfältare och imponerat med sin passningsskicklighet och dynamik trots att han bara är 19 år. Spansk U-19 landslagsman.

13. Aniello Cutolo (Padova)
Det här en “late-bloomer” likt Adrian Ricchiuti. Jagar nu ett liv i Serie A med Padova vilket det finns goda chanser till. Lyckas han inte med det kan han nog hamna där ändå trots en ålder på 28 år.

Annons

12. Paulinho (Livorno)
Har harvat runt i Serie B och Lega Pro men alltid ägts av Livorno. Efter en riktigt bra fjolårssäsong i Sorrento verkar han nu vid 25 års ålder äntligen redo för den stora scenen.

11. Riccardo Saponara (Empoli)
Empoli producerar alltid fram nya talanger. Nu sist var det Diego Fabbrini som förädlades och hamnade i Udinese. Det senaste stjärnskottet är Saponara. Kan både spela ytter och längst fram. Har varit given i Ciro Ferraras U-21 landslagstrupp.

10 Marco Verratti (Pescara)
Har haft lite problem med skador och en avstängning vilket gjort att han inte spelat så mycket som han borde. När han väl har spelat har han gjort det bra. Kommer växa successivt under säsongen och visa att han är en talang utöver det vanliga. En tidsfråga innan han hamnar i en Serie A-klubb.

Annons

9. Ousmane Drame (Padova)
Bara 19 år men är en oslipad diamant. Kan spela på många offensiva positioner och har fått en del speltid i Padova trots hård konkurrens. Bland annat Palermo och Fiorentina vill gärna knyta åt sig senegalesen.

8. Simone Missiroli (Reggina)
Gjorde en halv säsong i Serie A och Cagliari ifjol men var bara bra sporadiskt. Trots allt känns det som om den unge Zlatan-liknande (utseendemässigt) spelaren borde fått vara kvar i den högsta serien. Är en hybrid av mittfältare och anfallare och har varit riktigt bra för Reggina hittills.

7. Ciro Immobile (Pescara)
Enorm utveckling. Immobile har alltid varit en målskyttetalang men under Zeman har han blivit bättre på allt annat också. Tekniken, farten och spelet utan boll. Ser dessutom väldigt vältränad ut (vilket man gör om man gör en försäsong med Zeman). Tar en plats i Juves trupp nästa år?

Annons

6. Richmond Boayke (Sassuolo)
Har redan gjort en del Serie A-matcher för Genoa (som äger honom) och har imponerat i det Gais-klädda laget från Modena. Har tekniken och fysiken för att lyckas. Är denna säsong en uppladdning inför mer speltid i Genoa nästa säsong? Eller går han till med till en storklubb precis som El Shaarawy?

5. Lorenzo Insigne (Pescara)
Napoliägd talang som påminner lite om Giovinco. Förra säsongen spelade han med Foggia i Lega Pro med samma tränare som han har nu i Pescara. Zdenek Zeman. Den tjeckiske tränaren är mer eller mindre det bästa en ung talang kan få som vägvisare. Insigne har varit grym inledningsvis och även tagit en ordinarie plats i U-21 landslaget. Zeman har fattat att det är bara att låta talangerna flyga. Har Napoli fattat?

4. Rolando Bianchi (Torino)

Annons
Hela sommaren var han på väg bort från Torino men det kom aldrig något bra bud på anfallaren så han blev kvar. Tur för Torino. Bianchi är en lyx i Serie B och nu är han på väg att ta Torino upp i finrummet igen. Snyggast så.

3. Jonathas (Brescia)
Mino Raiola visste vad han gjorde när han erbjöd Brescia denna brasse. Efter en halv säsong i Serie A – där han mest var ett mysterium –  har han nu visat vem han är på riktigt. Jonathas har varit en sensation och har redan många Serie A-klubbar på sig. Kan hamna i Serie A redan under januari.

2. Angelo Palombo (Sampdoria)
Om Sampdoria inte går upp finns det en risk att Palombo stannar i sin kära klubb ytterligare en säsong. Men det kan också vara så att han vill avsluta sin karriär i Serie A. Förtjänar den italienska fotbollens finrum.

Annons

1. Angelo Ogbonna (Torino)
Alldeles för bra för Serie B som kommer att finnas i den högsta ligan till sommaren. Antingen med Torino eller utan. Garanterat.

 

Andra spelare som vi mycket väl kan få se i den högsta serien nästa säsong:: Gianluca Sansone (Sassuolo), Nicolas Viola (Reggina), Alessio Campagnacci (Reggina), Daniele Bazzoffia (Gubbio), Juan Antonio (Brescia), Marco Capuano (Pescara), Daniele Ragatzu (Gubbio), Federico Dionisi (Livorno), Daniel Adejo (Reggina), Dejan Lazarevic (Padova), Alen Stevanovic (Torino), Gianvito Misuraca (Vicenza)

Publicerad 2011-10-11 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto