Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Milan höll när Napoli och Inter föll

Lorenzo Medici

Både Napoli och Inter förlorade igår. Inter hade ledningen i halvtid och hade matchen under hyfsad kontroll. Sedan drog Catania upp tempot direkt i andra halvlek och det var som om Inter inte var beredda på det. Det var ungefär det här jag var orolig för när det gäller Claudio Ranieri. Bra start, alla nöjda och sedan börjar det komma lite märkliga laguttagningar, mer defensiv fotboll två steg framåt blir till slut två steg tillbaka. Det var bara det att det kom tidigare än vad jag trodde.

Jag tycker inte att Giampaolo Pazzini och Diego Milito är helt kompatibla med varandra. För mig ska helst den ena eller den andra spela. Bredvid antingen Diego Forlan eller Mauro Zarate. Möjligen kan det funka när Wesley Sneijders kreativitet finns bakom dem. Mot Catana fanns den inte, mittfältet blev för defensivt.

Det borde Ranieri ha fattat. Eller så vad det just det han gjorde. Det kanske var meningen att det skulle vara lite defensivt. Kompakt skulle nog Ranieri säga. Det är också oroväckande att försvaret alltför ofta svajar. Med fyra poäng och haltande spel känns Inter långt ifrån en scudetto. Blir det inte bättre snart kan det börja handla om att rädda säsongen.

Annons

Vincenzo Montella överträffar mina förväntningar. Jag trodde han skulle få svårt i Catania men han verkar lugn och trygg och Catania känns hyfsat stabila. Men säsongen är lång. Att Sergio Almiron var ett grymt nyförvärv däremot var för mig väntat. Underbart mål igår.

Napoli känns inte riktigt scudetto-mogna. Matcher som Parma på hemmaplan måste man vinna om man ska vara med i spelet om ligatiteln i maj. Igår slarvade man bort en hel halvlek. Man har fortfarande väldigt svårt att föra matcher. Så var det mot Fiorentina och så¨var det igår mot Parma också. Napoli är bäst när de spelar med kniven på strupen men de måste lära sig att spela så från start.

Efter en bedrövlig inledning spelar Parma nu åtminstone som ett lag och gör man det så kan nog Sebastian Giovinco och Sergio Floccari lösa resten framåt. Jag vet inte viken klack-framspelning som var snyggast. Lavezzis eller Floccaris? Edinson Cavani var blek och Walter Gargano spred bollar som en vattenspridare. Jag älskar Abderazzak Jadids mustach.

Annons

Milan var topplaget som höll. Efter en liten tveksam start satte Zlatan igång. Den ena genialiska passen efter den andra. Ibrakdabra var tillbaka. Robinhos friska fläkt var också välbehövlig. När alla spelare finns tillgängliga så är Milan fortfarande det starkaste laget i Serie A. Däremot tyckte jag att Allegri borde satt in Stephan El Shaarawy tidigare. Han måste få mer speltid för att växa.

Palermo var för defensiva. Jag gillar Devis Mangias energi men jag är lite skeptisk till att sätta spelsystemet före spelarmaterialet. Jag hade satt Josip Ilicic bakom två anfallare. Mangia vill spela 4-4-2 men har inte yttrar av tillräckligt hög klass. Får se om han ändrar sig.

Två scudetto-kandidater föll och en höll. Vad gör den fjärde idag?

Publicerad 2011-10-16 10:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto