Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är Sneijder botemedel eller bara en alvedon för patient Inter?

Lorenzo Medici

Champions League ikväll. Ska man välja underhållning, häftig inramning och glamour är valet inte så svårt. Napoli – Bayern Munchen kan bara bli en fascinerande tillställning. Här kommer verkligen Napoli att ställas på prov. Men jag kommer även snegla på (eller spela in snarare) hur Inter klarar av att ta sig upp ur sin grävda grop.

Inter har två raka förluster bakom sig och den sämsta starten i Serie A på typ åttio år. Hur illa är det egentligen? Ikväll åker Inter till Frankrike för att möta Lille i Champions League och den bästa medicinen brukar vara att få en seger i ryggen så snabbt som möjligt. Men vad händer om det blir tvärtom? Hur ska Inter ta sig igenom sin mini-kris?

Det bästa receptet är förstås Wesley Sneijder. Holländaren är tillbaka ikväll och hans kvalitéer är oerhört viktiga för laget i detta läge. Men man ska akta sig för att hänga upp allt på Sneijder. Som jag ser det finns det en del andra bitar att titta på.

Annons

Ett problem har varit försvarsspelet. Både Lucio och Walter Samuel har inte varit lika bra som tidigare. Detta är naturligtvis ett problem då de är en viktig ryggrad i laget. För tillfället är både Samuel och Ranocchia på skadelistan så förmodligen lär Cristian Chivu kliva in i mittförsvaret. Det behöver inte vara helt fel då Chivu egentligen är bättre som mittback en ytterback. Men över lag måste Ranieri få sina mittbackar att vara mer koncentrerade och leverera på en högre nivå.

Vänsterbacken. Yuto Nagatomo har varit en frisk fläkt sedan han kom in i laget men successivt har det också blottat sig att han inte riktigt håller på den här nivå. Framför allt defensivt. Alternativen är få. Jag vet att Javier Zanetti är enfotad och kanske inte är helt lämpad att ta den platsen men Il Capitano gör alltid sitt jobb och skulle säkert klara av att ta den rollen temporärt. Ett annat alternativ är att flytta ner Joel Obi. Men Inter bör se över den positionen under vintermercaton.

Annons

Sedan har vi Claudio Ranieri själv. Ranieri gjorde en del viktiga ingrepp direkt när han tog över och resultaten kom också direkt. Men nu när Inter-hjulen hackat finns det alltid en risk att han blir en mer rädd tränare och när en italiensk tränare blir lite rädd tenderar han att bli mer defensiv. Detta är också typiskt för Ranieri.

Ikväll mot Lille verkar han inställd på att spela med Sneijder bakom en anfallare (Pazzini). Därmed riskerar han att signalera ett defensivare tänk till sina spelare vilket i sin tur antagligen kommer betyda att Lille blir det spelförande laget. Detta är drag som många italienska tränare gör när lagets självförtroende är i svajning.

Jag säger inte att det inte kommer funka men då måste Ranieri verkligen få spelare som Cambiasso, Thiago Motta och Stankovic att alltid fylla på framåt. Annars kommer Pazzini bli för ensam i straffområdet. Med detta sagt så förutsätter jag också förstås att yttrarna går på offensiven.

Annons

Sedan undrar jag varför Inter överhuvudtaget värvade Mauro Zarate. Ska man värva Zarate ska man vara övertygade om att han ska bli en viktig del av laget, spela honom ofta och ge honom förtroendet. Att ha Zarate endast som en nödlösning att slänga in som ska rädda laget när de ligger under är ingen lösning. Då är det bättre att ge unga spelare som Luc Castaignos och Phillipe Coutinho mer speltid så att de kan växa. Zarate kommer inte bli den stjärna han kan bli om han fastnar på bänken.

Känslan är att Ranieri åker till Frankrike för att försöka få med sig åtminstone en poäng för att sedan vinna över Chievo på söndag för att skapa lite lugn och ro. Men jag undrar om det verkligen ger svar på hur Inter mår i det långa loppet? Kommer Gasperini och Ranieri bara sluta som marionetter i Massimo Morattis drömmar om Pep Guardiola till nästa säsong?

Annons

Ikväll är i alla fall Sneijder tillbaka. Men är han ett botemedel eller bara en alvedon för patient Inter?

Publicerad 2011-10-18 11:47

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto