Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lillprins Erik och Super Prince Boa

Lorenzo Medici

Det var bland det galnaste jag sett. I en halvlek spelade Milan som ett bottenlag i Lega Pro. Noll inställning och mittfältet var ett vakum. Robinho gick inte att se på, Cristian Abbiati var darrig som ett hötslöv (det var dock ingen straff) och Massimo Ambrosini såg ut som en 70-åring med reumatism. Problemet var att resten inte var så mycket bättre. Lecce tog tillvara på Milans sämsta halvlek på länge (extremt länge) och var vassa. Tre-noll till Lecce i halvtid. Tre-noll!

Sedan bytte Allegri in Kevin Prince Boateng. Gonatt Lecce. Bäva för Super Prince Boa. Maken till inhopp har jag inte sett. Kanske är det den italienska fotbollshistoriens bästa inhopp. Först sköt han in sig med ett kanonskott sedan bombade in ettan med vänstern och pangade in tvåan med högern. Två kanonmål på tio minuter. Han behövde 8 minuter till för att pressa in Milans tredje mål. Mario Yepes blev matchvinnare för Milan med sitt nickmål men det var Boateng som vann matchen åt Milan. En seger som kan betyda allt för en säsong.

Men Boateng var inte den enda prinsen denna dag. Romas nye gyllene kulting föddes igår. Lillprinsen Erik Lamela. 19-åringen behövde bara sju minuter på sig för att presentera sig i sin debut. Med en smekning broderade han in bollen bakom Palermos målvakt, Tsorvas. Resten av matchen var han väl inte omvälvande bra men det råder inget tvivel om att Roma kanske sitter på Serie A:s mest spännande spelare. För övrigt gjorde Palermo en bra match och skulle kanske haft med sig en poäng.

Annons

Udinese leder serien. Otroligt starkt. Antonio Di Natale är en målmaskin, Francesco Guidolin är seriens bästa tränare och klubben är skickligast i hela Italien på att fylla på med nya spelare. Vi får se hur länge det håller men jag tycker de ska gotta sig ordentligt åt sin serieledning. De förtjänar en klart större tillströmning till sin arena.

Maxi Moralez slog till precis innan man hann undra om hans starka inledning bara skulle bli en illusion men det ska sägas att Atalanta hade domaren med sig i vinsten mot Parma.

Lazio tog en stark seger mot Bologna och ser stabila ut. De gör rätt i att tro att en topp-tre plats är möjlig. Gaston Ramirez är redo för ett större lag. Det visade han igår mot Lazio. Tror nog att Bologna kan klara sig kvar med Pioli som tränare.

Jag vill ha tillbaka Mario Balotelli. Jag ska trycka upp en tröja med texten, “I want you back”. Och jag tycker fortfarande att Giuseppe Rossi tillhör Serie A. Salvatore Bocchetti och Domenico Criscito också.

Annons

Det var inte bara en galen och härlig serieomgång. Det var också en sorgens dag för italiensk sport. Den italienske motorcykelföraren Marco Simoncelli omkom i en svår krasch.

Vila i frid, Sic.

Publicerad 2011-10-24 10:38

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto