Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Juve lyser igen när det lila skeppet havererar

Juve vann över Fiorentina. De hade kunnat avgöra efter en halvlek. Istället fick de onödigt svårt när Fiorentina vaknade i andra halvlek. Detta är ett problem som tränare Conte måste titta på. Man måste bli lite mer effektiva.

Juventus var fullständigt överlägsna i första halvlek och spelade ofta charmant fotboll. Claudio Marchisio var fantastisk och Andrea Pirlo elegant som vanligt. Giorgio Chiellini och Stefan Lichtsteiner är inte ligans mest estetiska ytterbackar men gör ett oerhört jobb och Andrea Barzagli är en garanti.

ANNONS

Framåt var Mirko Vucinic stundtals genialisk men måste bli bättre i avslutsningfasen. Det gäller även Simone Pepe. Han gör ett stort jobb och slår grymma inlägg men två jättelägen måste resultera i minst ett mål. Till sist har vi Alessandro Matri som rättvist nog blev matchvinnare. Han var bäst på plan (Marchisio inte långt efter).

Spelar Matri så här kan nog inte Prandelli hålla honom borta från landslagstruppen. Juventus har några saker att putsa på men kan nu åka till San Siro med stärkt självförtroende och stora förhoppningar.

Fiorentina däremot har problem. Stora problem. Även om man ryckte upp sig rejält i andra halvlek så kan man tydligt slå fast vissa saker. Sinisa Mihajlovic går från oklarhet till oklarhet och frågan är hur länge Fiorentina ska hålla fast vid honom. En seger mot Genoa kan säkert rädda kvar honom. Men är det verkligen vettigt i längden att behålla honom?

ANNONS

Det känns som att det inte finns en enda människa i Florens som inte skulle vilja byta honom mot Delio Rossi. Men all tyngd ska inte läggas på honom. Jag sa efter sommaren att Fiorentinas mercato var ett fiasko och nu kan man nog säga att det är ett faktum.

Houssine Kharja var fullständigt värdelös igår, Gianni Munari en staty i 90 minuter och resten av nyförvärven, ja de var inte med. Andrea Lazzari har inte bevisat någonting när han spelat, Santiago Silva (som Corvino hyllade så mycket) kämpar mycket men får ut väldigt lite, Mattia Cassani är en spelare på nedgång och Romulo har vi inte sett mycket av.

Lägg till den uteblivna försäljningen av Riccardo Montolivo och vi har en usel mercato. Det finns dock en hel del gott att ta vara på i detta Fiorentina. Stevan Jovetic är en stjärna (snyggt mål igår), Valon Behrami är en kämpe, Alessandro Gamberini och Alberto Gilardini håller fortafarande och Alessio Cerci, har även om han kallnat, härliga kvalitéer.

ANNONS

Sedan har de framförallt väldigt många unga talanger i verksamheten som Adem Ljalic, Babacar, Michele Camporese, Matija Nastasic, Federico Carraro och väldigt många fler. Där har Fiorentina väldigt mycket fint att bygga på. Men frågan är om det är Mihajlovic som ska leda detta projekt?

Jag säger det igen, jag tror Fiorentina måste blåsa nytt liv i sitt bygge och att det är Delio Rossi som ska ge nytt syre till ett smått havererande lila skepp.

Publicerad 2011-10-26 kl 11:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto