Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det är alltid två som dansar i topp

Lorenzo Medici

Jag hoppas varje säsong att så många lag som möjligt ska vara med och kämpa om scudetton. Jag borde veta bättre. Historiskt sett är det nästan alltid bara två lag som till slut är med och fightas om ligatiteln i maj. Är vi redan nu på väg åt det hållet? Milans och Juventus segrar igår förde dem upp i topp medan Napoli, Roma och Inter tappade mark.

Första halvlek mellan Inter och Juventus var helt galen. Det var bland det mest underhållande jag sett på länge. När Serie A drar upp tempot i bästa Premier League-klass är ligan oslagbar. Problemet är att det inte händer så ofta. Inter såg vassa ut framåt men lämnade också oceaner mellan sitt mittfält och sin backlinje. Något som Juventus tog väl vara på.

När Maicon kvitterade med sin bomb trodde jag nog att Inter skulle ta över kommandot men Juventus vassa omställningar ville annat. Den hittills så underbare Claudio Marchisio prickade in 1-2 istället.

I andra halvlek lugnade allt ner sig rejält. Inter hade svårare att komma med fart och Juventus kontrade inte lika ofta. Claudio Ranieri gjorde också enligt mig ett misstag när han bytte ut Mauro Zarate mot Luc Castaignos. Argentinaren var bra i första halvlek och hotade alltid Juve-försvaret med sin skicklighet och fart. Det var inte där skon klämde att Inter låg under. Dessutom behövde man ju komma ikapp och inte försvara en ledning.

Annons

För Juve ser det mesta bra ut och de åker nu nästa vecka till Neapel för en tuff bortamatch mot Napoli. Ett Napoli som tog stryk mot ett duktigt Catania men som förstås led mycket av sin utvisning på Mario Santana. Catania är för mig årets största överraskning och Vincenzo Montella som jag trodde skulle vara en svag länk har istället visat sig vara deras största styrka. Hatten av för “Il Aeroplanino”.

Zlatan Ibrahimovic mål-nickade dubbla gånger mot Roma i en match som aldrig tog sig till några högre höjder. Milan gjorde ungefär vad som behövdes mot ett sista-tredjedelen-sterilt Roma. Jag tyckte nog Luis Enrique skullle inlett matchen ungefär som de slutade den, dvs med Bojan-Osvaldo-Lamela på topp och med Pjanic på mitten.

Fabio Borini är spännande men inte redo att spela i ett tvåmanna-anfall ännu. Det hade kanske ändå inte spelat så stor roll. Milan hade kanske ändå varit det starkare laget. Jag tyckte nog Franco Baldini beskrev det bra, ” Squadra un po bambina”. Ungefär, Laget är lite barnsligt. Jag håller med.

Annons

Idag ska det bli intressant att se om Alberto Gilardino sänker det lag han var på väg till i somras, och se om Palermo kan fortsätta sin dolda och spännande färd i ligan mot Udinese. Jag ser också fram emot Andrea Cossu vs Hernanes. Kanske får Albin Ekdal spela också.

Publicerad 2011-10-30 09:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto