Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

60 spelare vi glömt att inte glömma bort (del2)

13. Gianluigi Lentini
Sommaren 1990 åkte jag ner till Italien som 15-åring. En resa jag minns väl. Jag minns också när jag satt på någon sorts bar och tittade på fotboll. Det var en försäsongsmatch mellan Torino och Fiorentina. Jag minns att det var sjukt varmt och jag minns en tjock farbror som skrek på sitt Viola hela tiden. Men det jag minns allra mest är att jag den kvällen blev helt tagen av en spelare i den matchen. Han rörde sig som en vacker häst och hade långt hår som en grekisk gud. Han gjorde vad han ville på plan och kom runt på sin kant hela tiden.

Några år senare skulle han bli den dyraste övergången genom tiderna. Gianluigi Lentini. Efter sin bilolycka blev han sig aldrig lik på planen igen men den tidiga Lentini jag minns kunde ha blivit en av Italiens bästa spelare genom tiderna. Lentini hann göra 13 mål för Milan och 13 landskamper för Italien.

ANNONS

60. Alexander Zavarov & Rui Barros
Zavarovs och Rui Barros sejour i Juventus kan liknas lite vid brassen Diego och kanske även Milos Krasic. Glimtar av storhet, ojämnhet och att de hamnade i Juventus letandes efter en ny identitet. Zavarov och Rui Barros försvann båda efter bara två säsonger och 60 matcher vardera för Juventus. Men det var trots allt två bra spelare det handlade om.

7. Geronimo Barbadillo
Med kanske Serie A:s coolaste namn genom tiderna gav han Avellino-fansen mycket att jubla åt med sin snabbhet och läckra dribblingsförmåga. Innan han kom till Italien och gjorde peruanen 188 matcher och 61 mål för mexikanska Tigres där hans nummer sju blivit “retired”. Efter tre fina år i Avellino gjorde han även en säsong i Udinese där han än idag är verksam inom ungdomsverksamheten. Den finaste sjuan i Avellinos historia. En kultspelare.

ANNONS

[youtubeplay id=”HQKJlh_igAY” size=”large”]

Publicerad 2011-11-04 kl 10:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto