Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Delio Rossi, Calciopoli och Cellinos bisarra beslut

Domen kring Calciopoli-härvan kom igår. Luciano Moggi blev dömd till fem års fängelse och bland annat Claudio Lotito och Diego Della Valle till ett år och tre månader. Precis som advokaten Mattai Grassani säger, så är ju chansen att de verkligen hamnar i fängelse rätt liten. Män i deras positioner hamnar inte i fängelse.

Med det sagt så menar jag inte att jag nödvändigtvis tycker att de ska hamna där. Hela Calciopoli-härvan är ett ekorrhjul där all sanning säkert inte kommit fram. För mig är det helt omöjligt att de dömda varit ensamma om att manipulera ett system som är uppbyggt sedan lång tid tillbaka. Hur som helst har vi nog inte hört det sista om detta då det säkert kommer överklagas vidare (som det alltid görs).

ANNONS

****

Sinisa Mihajlovic är inte längre tränare för Fiorentina vilket nog varenda viola-supporter är glad för. Nye tränaren Delio Rossi är ett utmärkt val i mina ögon och Fiorentina kan kanske börja hoppas på en ny framtid. Rossi vill ha ett projekt att arbeta med och i Fiorentina finns fina grundbultar för det. Det enda som jag tycker var lite märkligt var att kontraktet bara sträckte sig 2013. Varför inte bygga ett långsiktigt projekt där Rossi får fria händer att bygga ett starkt lag? Kanske har Della Valle blivit lite brända av misslyckandet med Mihajlovic.

Hur som helst kommer anlitandet av Rossi åter ge glädjen och hoppet tillbaka till supportrarna vilket är av stor betydelse. Atmosfären har inte varit bra på Artemio Franchi på sista tiden. Hur kommer Rossi förändra laget då? Jag kan tänka mig att han som vanligt spelar med en fyrbackslinje medan i offensiven så kan han tänkas skifta lite. Ett tremanna-mittfält är tänkbart och då antingen med t ex Stevan Jovetic och Andrea Lazzarri (eller varför inte Adem Ljajic?) bakom Alberto Gilardino. Eller Jovetic ensam bakom Gilardino och t ex Alessio Cerci.

ANNONS

Förra gången Delio Rossi tog över ett lag så var det när han tog över Palermo den 23 november 2009 efter Walter Zenga. Det slutade med att de missade Champions League-platsen med en hårsmån. Kan det bli något liknande med Fiorentina? Inte omöjligt.

Mihajlovic lyckades trolla bort en säsong och en fjärdedels säsong till att bli ett stort intetsägande vakum. Dock avgick han med stil. Han tackar bland annat Della Valle och skyller inte på något förutom sig själv. “Jag har gjort många fel och ska analysera dem.” Stort agerat i misslyckandets öppna sår.

****

En annan tränare som fått gå är Massimo Ficcadenti. Vaddå? Var det inte han som precis fick jobbet istället för Roberto Donadoni i Cagliari? Japp. Cagliari ligger nia och har bland annat vunnit mot Roma på bortaplan. Men två raka förluster räcker tydligen för att man ska få gå. Långsiktighet? Inte i president Massimo Cellinos värld.

ANNONS

Ofta är det Palermos Maurizio Zamparini som får stå som den stora tränar-bödeln men jag håller Cellino på minst samma nivå. Att sparka Ficcadenti nu är bisarrt. Ersättaren Davide Ballardini känns inte som något speciellt sexigt val . Men detta var ungefär det jag hade väntat mig. Annars hade jag inte haft dem på nedflyttningsplats innan säsongen.

****

Ryktena kring vem Milan ska ersätta Antonio Cassano med surrar friskt. Maxi Lopez är ett alternativ och Marco Borriello ett annat. Lopez tycker jag vore ett alldeles utmärkt val. Han kan både vara back-up för Ibrahimovic men kan även spela tillsammans med svensken. Borriello är jag klart mer tveksam till. Drömmen är väl Didier Drogba men då måste man lösa hans höga lön på något sätt.

Medan Milan tittar på anfallsersättare för nuet tittar Inter på anfallare (eller offensiv mittfältare) för framtiden. Marco Branca har träffat agenten Juan Figer som representerar brassen Lucas Rodrigues, mer känd som bara Lucas. San Paolo har ett väldigt högt pris men lyckas Inter värva honom har man gjort en spektakulär värvning.

ANNONS

En värvning som däremot är klar är Nicolas Lopez till Roma. Den 18-årige uruguayaren har skrivit på ett femårskontrakt. Roma fortsätter att bygga för framtiden.

Publicerad 2011-11-09 kl 11:58

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto