Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ljajics genombrott och Palombos återkomst?

Fiorentina har lagt den misslyckade och rätt så korta Mihajlovic-eran till historien och tar nu nya steg med Delio Rossi. Oftast när en ny tränare tar över gör han ändringar både taktiskt och en del ändringar i startelvan. Alla spelare som inte fått spela så mycket får en ny chans. Vilka spelare i Fiorentina kan då få chansen?

Delio Rossi lär inte ändra så mycket i backlinjen. Alessandro Gamberini och Cesare Natali lär ligga bäst till att starta men brassen Felipe kan nog vara ett nytt namn för startelvan med Rossi som tränare. Ytterbackarna lär fortsatt vara Mattia Cassani och Manuel Pasqual. Rossi hade Cassani i Palermo och vet vad han kan. En annan spelare som Rossi tränat är Lorenzo De Silvestri (i Lazio). Om han kan få igång den unga ytterbacken att bli så bra man en gång trodde kan han hota om en plats i elvan. Han kommer i alla fall definitivt få chansen nu när Cassani är skadad. En annan lösning på vänsterbacks-platsen skulle ju kunna vara att Rossi återinför Juan Vargas där.

ANNONS

Mittfältet lär bestå av tre spelare. Fram till vintermercaton är Riccardo Montolivo given. Om landslagsmannen sedan lämnar klubben i januari måste man hitta en ersättare. Namnet på tapeten är förstås Angelo Palombo. En mycket möjlig lösning. Palombo är uppväxt i Fiorentina och är säkert inte helt nöjd med hur hans Sampdoria spelat hittills. Sedan vill han säkert ge sig själv ökade chanser att komma med i EM-truppen i sommar och då är spel i Serie A en bra väg att gå.

Förutom Montolivo/Palombo lär två av Valon Behrami, Gianni Munari, Juan Vargas och Houssine Kharja ta en plats på mitten. Dock inte omöjligt att Rossi tittar lite extra på talangerna Daniel Agyei och Amidu Salifu. Det troliga är att Rossi kommer välja att spela med tre offensiva spelare. Antingen med två spelare bakom en anfallare eller en spelare bakom två anfallare. Detta kan leda till att det öppnar upp sig för Adem Ljajic. Serben kan vara den spelare som mest tjänar på Rossis inträde. En trio med Ljajic-Jovetic-Gilardino låter fantastiskt på papperet. Förutsatt att Ljajic tar rätt steg i utvecklingen. Jag tror han är redo för det. Vi ska heller inte glömma Alessio Cerci som haft en fin höst.

ANNONS

Det ska bli mycket intressant att se hur det “nya” Fiorentina tar form och om de kan lyfta sig. Min känsla är att goda vindar är på väg att blåsa in i det violetta bygget.

****
Enligt engelska bookmakers är Juventus favoriter att signa Carlos Tevez. Jag har svårt att tro att han hamnar i Italien. Borde inte Real Madrid vara favoriter? Jag hoppas jag har fel. Giuseppe Marottas högra hand Fabio Paratici har mer än en gång fått ta planet till Brasilien. Förmodligen för att kolla in tänkbara försvarsnyförvärv. Förutom Sao Paolos Rhodolfo tittar man på Vasco de Gamas back Dedé.

****
Udinese kommer få stora problem i januari då Benatia, Badu och Asamoah alla åker till Gabon för spel i afrikanska mästerskapen. Tre riktigt tunga förluster. Udinese verkar dock ha gjort klart med brassen Gabriel Silva. Försvararen kommer dock troligen att lånas ut till Granada.

ANNONS

****
Förresten känns det väldigt kul att välkomna Agon Mehmeti till Palermo och Serie A!

Publicerad 2011-11-10 kl 12:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto