Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vem är Eduardo Vargas?

Ibland poppar det upp rykten om spelare som inte är så kända för den stora massan. Eduardo Vargas? Var det inte han som vann nobelpriset i litteratur? Juans brorsa? Nej Eduardo Vargas spelar i Universidad de Chile och fyller 22 år om nio dagar.

Så varför är han intressant? Jo, enligt hans agent ska Milan vara väldigt intresserade att värva honom. Sant? Visst, kan det finnas ett intresse eftersom Vargas är en snabb, teknisk och skicklig ytter/anfallare men priset runt 10 miljoner euro är naturligtvis klart överdrivet. En affär runt 5 miljoner euro däremot skulle kunna vara relevant. Vargas har lite Alexis Sanchez och Rodrigo Palacio över sig men är i detta läge en chansning och ingen garanterad succé. Jag har svårt att tro att Milan skulle satsa på honom redan nu i januari men det är en spelare att hålla ögonen på.

ANNONS

Istället tror jag att Milan satsar på att värva Riccardo Montolivo. Enligt rykten ska de ha lagt ett bud på runt 3-4 miljoner euro. Naturligtvis för lite för en spelare av hans kvalité och Fiorentina vill ha minst 5 miljoner euro. I somras ville de ha 10 miljoner euro. Om man gapar efter mycket mister man halva stycket.

Kanske trodde Fiorentina att de skulle kunna övertala Montolivo till ett nytt kontrakt under hösten men de borde ha insett att det var för sent för det. Det fanns bättre bud för Montolivo i somras och kanske borde de ha tagit det. Nu får de nog ta det som bjuds, annars kan de förlora honom för noll kronor sommaren 2012. Bristen på framgång och en röd tråd i projektet efter Prandelli-eran har säkert betytt mycket för att Montolivo vill leta sig vidare till en annan klubb. Vem vet, om Delio Rossi hade kommit tidigare kanske han ändrat sig.

ANNONS

Juventus har problem att få igång både Eljero Elia och Milos Krasic. Serben verkar för varje dag som går hamna närmare en försäjlning i januari och Elia har svårt att acklimatisera sig till den italienska fotbollen. Möjligen måste man ha tålamod med holländaren men hans prislapp var tillräckligt hög för att man skulle kunna förvänta sig mer av honom.

Fabio Quagliarella har också haft svårt att ta en plats i Juventus. Är han på väg mot sin nionde klubb efter jul? Och vad ska man göra med Vincenzo Iaquinta? Nog kommer det hända lite grann med Juventus under mercaton. Vem blir backförstärkningen? Dedé eller Rhodolfo?

Italiens U-21 fortsätter att vinna och att imponera. Mattia Destro var bäst på plan när Italien besegrade Turkiet med 2-0. Tänk att Inter släppte honom så lätt. Den där Ranocchia-övergången kan ha kostat dem dyrt. Är Pescaras Marco Capuano nästa italienska storback?

ANNONS

Ikväll träningsspelar Italien mot Polen. Är det dags för Balotelli-show även på landslagsnivå? Mirko Vucinic och Stevan Jovetic går sina två viktigaste matcher i sina landslagskarriärer. Dubbla möten med Tjeckien och en plats till sommarens EM slutspel. Jag hoppas de grejar det.

För övrigt har det mest handlat om Zlatans nya bok även i italienska media. Han är stor Zlatan. Antar att jag får ta och köpa den där boken.

Publicerad 2011-11-11 kl 10:49

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto