Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Balotelli superstar

Under ett par månader dejtade min systerdotter en italiensk fotbollspelare. Mario Balotelli. Detta var när han spelade i Inter och oftare var i blåsväder än på plan. Numera är han fortfarande ibland i blåsväder men allt oftare på plan.  När han inte på plan bara mer frekvent utan han presterar också. Först ett par storartade insatser i Manchester City och nu igår hans första mål i landslaget (och vilket mål sedan!).

Med viss information från min systerdotter har jag förstått att Balotelli är på många sätt en rätt arrogant och självsäker människa men på samma gång blyg, snäll och osäker. Jag har ofta skrivit om Balotelli, hans barndom och hans sårade själ. Han är en rebell mot världen och sig själv. Hans fotbollskvalitéer har egentligen aldrig varit under diskussion, det har alltid varit en fråga när om den psykiska delen hamnar på plats.

När det blåste som mest i Inter försvarade jag honom ofta (inte alla hans handlingar dock), skrev att det bästa för honom vore att flytta till England. Flytten till England innebar också att han verkar ha hittat rätt mentor i Roberto Mancini, en tränare som ställer krav men som också ger mycket kärlek, som ger honom förtroende och speltid. Kanske känner Mancini igen sig lite i grabben också. Den gode Roberto var inte en helt lätt spelare att ha göra med heller.

Jag har ofta undrat varför Italien inte får fram några världsstjärnor längre. Undrat vem det är som ska kunna bli en spelare i azzurri som kan avgöra på egen hand. Jag hade glömt bort att jag alltid vetat om svaret.

Mario Balotelli är en italiensk superstar och jag älskar det.

Publicerad 2011-11-12 kl 12:39
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons