Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Är Götze och Drogba bara transfer-romantik?

Är Mario Götze till Juventus och Didier Drogba till Milan bara transfer-romantik? Jag tror att Juventus är intresserade på riktigt och att en övergång skulle kunna bli av men inte i januari. Borussia Dortmund är en stor klubb men inte så stor att man behåller sina största stjärnor till varje pris. Däremot har jag svårt att se att de skulle släppa honom mitt under säsongen.

Men kanske kan han bli Alessandro Del Pieros ersättare till sommaren. I så fall skulle nog Milos Krasic eller Eljero Elia gå motsatt väg. Juventus verkar ha gett upp hoppet om serben och tålamodet vad gäller Elia. Holländaren kan väl ändå få lite mer tid på sig? Däremot verkar det som att tränare Conte stoppat alla eventuella övergångar för Fabio Quagliarella.

ANNONS

Drogba till Milan då? Tja, inte är det omöjligt. På något sätt så måste hans höga lön sänkas eller delbetalas av Chelsea för att han ska kunna anlända men om viljan finns hos alla parter så brukar saker och ting lösas. Ivorianen vore en enorm förstärkning för Milan under januari och skulle få Milan lite närmare de stora i Europa. Tänk er ett anfallspar med Zlatan och Drogba. En duo av dynamit.

****
Agon Mehmeti är klar för Palermo. Nu kan ytterligare en svensk vara på väg till Italien. Parma ska enligt italienska media vara nära en övergång med Mervan Celik. Om de båda är tillräckligt bra för att lyckas i Serie A låter jag vara osagt men desto fler svenskar i Italien desto bättre. Om intresset för Serie A i Sverige stiger är det bara av godo. Jag håller tummarna för en övergång. Om Celik blir klar har vi alltså åtta svenskar i Serie A. Zlatan, Ekdal, Grankvist, Antonsson, Ekstrand, Mehmeti, S.Eriksson. Det känns som det var ett tag sedan vi hade så många spelare i ligan.

ANNONS

****
Gianluca Atzori har fått sparken. Efter Sampdorias förlust igår mot Vicenza var det nog. Resultaten har uteblivit och spelet fungerar inte. Jag har alltid varit tveksam till Atzori som inte känns som någon vinnarskalle. Favorit att efterträda Atzori är Giuseppe Iachini (tidigare bland annat Brescia och Chievo).

Sampdoria ville helst ha Roberto Donadoni men det verkar som om den före detta landslagstränaren är tveksam till om truppen är tillräckligt bra för att ta steget upp. Kanske har Donadoni rätt. För mig som vill ha Sampdoria tillbaka i högsta divisionen känns det trist att de inte får ordning på saker och ting. Familjen Garrone har verkligen tagit felbeslut på felbeslut och sitter nu i en svår sits.

****
Gian Marco Nesta. Lägg namnet på minnet. Nej, det är inte Alessandros son utan hans brorson. Killen är 11 år och ett smärre underbarn. Volfango Patarca som är ungdomsansvarig för Pro Sabina berättar om den gången Alessandro Nesta tog med Gianmarco till Milans träningsanläggning. ” Gianmarco kom tillbaka och visade upp utan några problem alla Ronaldinhos finter”.

ANNONS

Både Genoa och Lazio har visat intresse för honom men Patarca är dock klart skeptisk till att släppa honom till Lazio och slänger iväg en känga till klubbens ungdomsverksamhet. “Deras ungdomsverksamhet fungerar inte”. Däremot tycker han att Roma är den bästa klubben för en ung spelare att utvecklas och att han snart kommer ta kontakt med Walter Sabatini och Bruno Conti.

Tänk om Romas nya stjärna om sju år kommer bära namnet Nesta, Gian Marco Nesta. Galet.

Publicerad 2011-11-14 kl 11:26

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto