Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

I huvudet på Lorenzo Medici

Efter en ofullbordad omgång och ett landslagsuppehåll sätter Serie A äntligen igång igen. Vad kan vi förvänta oss fram till jul?

Från och med nu blir det en väldigt intensiv period för klubbarna. Sex omgångar på fem veckor samt de två sista omgångarna i Champions League ska pressas in. Dessutom ska Genoa-Inter och Napoli-Juventus spelas då de blev inställda. Så för t ex Napoli blir det ett väldigt tufft program. Det blir även intressant att se hur Inter ska reda ut sin mini-kris och vad Juventus verkligen är gjorda av då de åker två gånger till Rom och en gång till Neapel under denna period.

Vad kan Delio Rossi göra? Hur länge håller sig Pato skadefri? Är Lazio verkligen en scudetto-kandidat? Hur länge klarar Udinese av att hänga med i toppen. Några frågor jag tror vi kan få svar på under dessa sex veckor.

ANNONS

Cagliari och president Cellino valde att sparka Massimo Ficcadenti vilket alltså blir andra tränaren på fyra månader. Smart drag?

Nej troligen inte. Cagliari hade gjort en del dåliga resultat på slutet men som helhet var det inte så dåligt. Nu väljer man att radera det lilla man byggt upp för andra gången på kort tid. Framför allt är jag tveksam till hela debaklet eftersom det är mannen med typ två ansiktsuttryck som tar över. Davide Ballardini hade en lyckad sejour i Cagliari tidigare men han var också en katastrof i Lazio och rätt kass i Genoa också.

Jag tror att Cagliari hade överpresterat fram tills de började gå neråt lite och ytterligare ett byte av tränare misstänker jag bara för dem ännu djupare ner i hålet. Detta skulle i så fall dock bekräfta att mitt tips från i augusti om att Cagliari åker ur kanske inte var helt fel.

ANNONS

Fel hade du däremot om Cesena. Vad händer egentligen?

Verkligen. Jag trodde att de skulle vara uppe och nosa på Europa League platser vid det här laget. Men Adrian Mutu har inte levererat, Eder är en positionslös spelare och Marco Parolo har underpresterat (eller bara visat att han var en one-hit-wonder). Kanske skulle det ha satsat mer på att hitta en striker eftersom de har fört många matcher utan att lyckas sätta dit bollen. Å andra sidan klarade de sig bra utan det förra säsongen.

Ibland är det små marginaler. Börjar det gå dåligt sätter det sig i huvudet och självförtroendet sänks och nu ligger de faktiskt rätt illa till. Dessutom skulle de aldrig ha bytt till konstgräs. Jag tror att det har hämmat dem mer än vad de kunde ana. Sedan är ju frågan om Daniele Arrigoni är rätt man att vända den dåliga trenden. Jag tror att säsongen fortfarande går att rädda för att de har så pass många skickliga spelare men det ser onekligen rätt mörk ut.

ANNONS

Är Delio Rossi rätt man för Fiorentina?

Absolut. Framförallt så behövdes det ett byte av tränare för att bryta den dåliga atmosfär som fanns runt klubben. Jag kommer från och med nu räkna med Fiorentina uppe bland de topp sex-sju. Kanske är jag naiv för att jag glllar Rossi men jag tror att han är rätt man att blåsa nya vindar i Viola.

Så hur kommer tabellen se ut när sista omgången innan jul spelats?

1.Milan 2.Juventus 3.Lazio 4.Napoli 5.Udinese 6.Roma 7.Fiorentina 8.Inter 9.Palermo 10.Genoa 11.Siena 12. Atalanta 13.Catania 14.Bologna 15. Parma 16.Cagliari 17.Chievo 18.Lecce 19.Novara 20.Cesena.

Publicerad 2011-11-17 kl 10:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto