Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Napolis triumferar och Inter kvalificerar (sig)

Napolis seger över Manchester City var ingen vanlig seger. Det var en seger fylld av hjärta och klass. Det var en seger fylld av uppumpad adrenalin från fanatiska hemmasupportrar. Det var en seger som ger Napoli bra slagläge inför sista omgången att ta sig vidare. Det var inte bara en seger för Napoli utan också för den hela italienska fotbollen.

Napolis seger och inramning var bästa PR för italiensk fotboll och bevisar även att klassen på Serie A inte är så dålig som många kanske tror. Det var trots allt serieledarna i Premier League de vann över. Edinson Cavanis lilla måltorka kanske har fått folk att tro att han är en one-hit-wonder. Det är han inte. En spelare med så goda avslutningskvalitéer och med så stort anfallsregister kan aldrig bli det. Han är en världsspelare. Det är Ezequiel Lavezzi också. Trots att han inte är någon större målskytt. Marek Hamsik har allt för att bli det och tar små steg åt det hållet, men är inte riktigt där ännu.  Men resten av truppen är riktigt bra också, annars hade de aldrig kunna ta sig dit där de är idag.

Nu gäller det att ta sig ner på jorden direkt. Ännu är inget avancemang ordnat. Att vinna mot Villarreal är ingen walk in the park trots att de är helt avsågade. Napolis spelare måste offra allt i den matchen. Allt. Sedan kan de fira.

Det var inte bara Napoli som röjde framgångar igår. Inter är klara för åttondelsfinal sedan de spelat 1-1 borta mot Trazponspor. Ricky Alvarez gjorde ett intelligent mål och kanske håller han på att skaffa sig självförtroende att börja växa in i en stjärnroll.

Ikväll får vi se om Milan kan haka på och göra en stor insats mot Barcelona. Är det dags nu Zlatan?

Publicerad 2011-11-23 kl 10:00
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons