Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Glappet har krympt

Det har varit mycket snack om Zlatan den senaste tiden. Boken. Den svaga landskampen mot England. Igår var det Zlatan mot sitt gamla lag. Milan mot Barcelona. I första halvlek var han riktigt bra. Och målskytt dessutom. Han var lugn och koncentrerad. Det såg inte ut som att han desperat var ute efter att bevisa något. Förmodligen för att han inte behöver det. Zlatan är en fantastisk spelare, vad än folk säger och tycker. Kanske kommer vissa aldrig att förstå honom. Kanske är det till viss del en klassfråga. I vissa fall kan det vara en fråga om etnicitet.

I många fall handlar det om att man är uppväxt med tipsextra och att man har ett visst synsätt på hur en spelare ska uppträda. Jobba hårt i alla lägen. Inte gestikulera. Aldrig filma (sparka ner någon vårdslöst är förlåtet bara man inte filmar). It´s a mans game. Jag är också uppväxt med den engelska fotbollen och tipsextra (parallellt med den italienska). Jag dyrkade varenda lördag och gillar Premier League väldigt mycket än idag (all fotboll egentligen).

ANNONS

Men jag har inte stannat kvar där. Det är bara ett sätt att tänka. Fotboll är så mycket mer. Spelare är olika, mentalitet är olika. Jag försöker att inte lägga någon större värdering i det. Jag älskar spelare som inte är tekniskt fulländade och kompenserar det med hjärta och grovjobb. Jag älskar spelare som inte kämpar men som kompenserar det med en genial passning eller ett vackert mål. Visst kan Zlatan göra bättre ifrån sig i landslaget. Men vare sig han gör det eller inte behöver han inte bevisa något för mig. I mina ögon är han en stor spelare.

Milan förlorade mot Barcelona. För att Barcelonas offensiv är så sjukt vass. För att Messi är onaturligt bra. För att Barcelonas struktur är så genomtänkt från A-Ö. För att Barcelona fortfarande är bättre. Men Milan visade att det går att störa dem med ett eget offensivt spel. Att inte bara försöka koncentrera sig på att destruktivt försöka sabotera deras spel. Nu gick det ju inte att slå dem men Milan är på rätt väg i sin jakt att försöka närma sig. Med 2-3 rätta nyförvärv i januari skulle man kanske kunna hinna ikapp. Milan skulle kanske aldrig spela lika vackert men de skulle kunna vinna två av fyra matcher mot Barcelona.

ANNONS

Trots att det gick poängmässigt sämre än vad det gjorde på Camp Nou så kändes glappet mycket mindre denna gång.

****

För övrigt så var det ett otroligt bra match. För övrigt så var det ingen straff på Xavi. För övrigt så kommer jag alltid tycka att värvningen av Van Bommel var ett steg i fel riktning.

För övrigt så var Boatengs mål överjäkligt snyggt.

Publicerad 2011-11-24 kl 09:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto