Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mycket Tevez, en del Montolivo och lite Quagliarella

Är Carlos Tevez på väg till Milan? Tja kanske. Igår träffade representanter för Milan nämligen Tevez agent Kia Joorabchian. Det verkar som övergången andas optimism även om det är långt ifrån klart. Ett problem att lösa är Tevez väldigt höga lön.

Skulle Milan lyckas sno åt sig argentinaren skulle det vara en otroligt mäktig värvning. Hur spännande vore inte en trio med Boateng, Tevez och Zlatan? Det vore så mycket karaktär, så mycket talang och så mycket vulkanisk kraft på samma gång så att San Siros betong skulle börja krackelera. Det vore en dröm att få chansen att se vad de skulle kunna göra ihop.

ANNONS

Hur svarar i så fall Inter på det? Just Tevez som alltid ryktats vara på väg till Inter. Vad skulle i så fall bli deras mercato-kontring? Och vad händer med Pato och Robinho i så fall? Klarar de av att hamna längre ner i hierarkin? Robinho lyckas inte riktigt leverera på hög nivå flera matcher i rad och har fortsatt vara en för svag avslutare. Blir det hem till Brasilien? Följer han Ronaldinhos spår till slut?

Pato då? Hur länge orkar Milan vänta på att han ska explodera på riktigt? Kommer han någonsin att göra det? Kan han utveckla sin spelintelligens? Ytterligare en fråga är hans ständiga skadebekymmer.

Om Tevez anländer till Milan så kommer det få större effekter än att han bara förstärker laget. Det ska dock sägas att Tevez inte får spela i Champions League så antingen Pato eller Robinho kommer sannolikt att behövas.

ANNONS

Om Inter blivit passerade av Milan när det gäller Tevez så kanske Milan har blivit passerade av Juventus när det gäller Riccardo Montolivo. Ryktet säger att “den gamla damen” ska vara nyfiken på Fiorentinas landslagsmittfältare. Men hur intresserad är Conte? Behövs Montolivo verkligen? Egentligen inte, men Andrea Pirlo blir inte yngre och Montolivo skulle vara en naturlig ersättare för honom. Juventus skulle säkert ha spelare som skulle kunna intressera Viola (t ex Quagliarella, Iaquinta och Marrone) som delbetalning.

Frågan är hur Montolivo i så fall ska kunna förklara en övergång till Juventus när han tackade nej till Roma i somras på grund av klubbarnas rivalitet. Om du frågar mig så tycker jag att just Roma hade passat honom bäst. Eller kan det vara så att Inters tystnad bara är ett bevis på att de jobbar “undercover” för att sedan slå till i januari och värva honom?

ANNONS

Eller är det som hans agent Giovanni Branchini säger att Montolivo kommer stanna i Fiorentina säsongen ut? Är han redan överens med Milan att gå gratis nästa sommar? Kommer inte Fiorentina försöka få ut de lilla sista slantar som man kan under vintermercaton? Montolivo-gåtan kommer få en del svar om två månader.

Två andra mittfältare som säkert både Juventus och Milan tittar på är Portos Fernando, bläckfisken från Alto Paraiso, och Cagliaris mittfältare Radja Nainggolan. Två spelare som kanske passar bättre än Montolivo för både Juve och Milan för tillfället om du frågar mig.

Fiorentina är säkert intresserade av Fabio Quagliarella. Men de är inte ensamma. Det har även ryktats att Milan och Genoa varit pigga på honom. Senaste snacket är att Palermo skulle vara en destination. Han skulle kunna bli en diamant där. Det ska dock sägas att Antonio Conte verkar inställd på att behålla anfallaren och hans inhopp senast kanske också tyder på att han är på väg mot mer speltid. Men att vara på gränsen till speltid eller att kunna försäkra sig om den i annan klubb samma säsong som en EM-plats står spel kan bli avgörande för Quagliarellas val.

ANNONS

Serie A tjuvstartar redan ikväll. Roma åker till Friuli för att möta Udinese. Jag tror det kan bli en mycket sevärd match. Jag kastar mig över den fantastiska Serie A-sagoboken upplaga 116 och slår upp kapitel 13.

Publicerad 2011-11-25 kl 08:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto