Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Är Roma fågel eller mittemellan?

Efter Romas seger och offensivlusta från förra veckan mot Lecce kändes det som Luis Enrique var på rätt väg. Att detta Roma börjat förstå sin identitet. Nu vet jag inte vart jag har dem alls. Mot Udinese tog man ett steg bakåt. Spelet stämnde inte, man skapade inte mycket, rörligheten och offenisven från senaste matchen var som bortblåst.

Kanske har Luis Enrique blivit lite rädd. Eller så vill han visa att han också minsann kan vara en taktiker. Mot Udinese valde han spela med Leandro Greco på mittfältet och därmed flytta upp Miralem Pjanic som trequartista bakom Pablo Osvaldo och Erik Lamela. Jag förstår inte varför han skulle ändra sitt spelsystem. Varför inte köra vidare på den röda tråd han har med 4-3-3?

ANNONS

Okej, Bojan var inte någon fullträff mot Lecce sist men det var knappast därför han valde att sätta in en extra mittfältare. Förmodligen valde han det för att anpassa laget lite efter Udinese och deras snabba omställningar. Jag som trodde att Luis Enrique ville diktera villkoren och låta Udinese andra anpassa sig efter dem. Kanske har han blivit lite rädd. Och med rädsla kommer man inte långt. I sådana fall sätts hela Roma-projektet i gungning. Nu väntar tuffa matcher mot Fiorentina, Juventus och sedan Napoli.

Kanske är det exakt vad de behöver. Åtminstone kanske vi förstår bättre om de är fågel eller mittemellan.

Publicerad 2011-11-26 kl 10:42

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto