Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tvålags-race?

Zlatan Ibrahimovic gjorde mål nummer 100 och 101 mot Chievo i vad som blev kattens lek med råttan. Milan var fullständigt överlägsna och Chievo var som lamm på lugnande medel. Det kändes nästan som om Chievo hade gett upp på förhand. Juventus har en poäng upp på Milan men har chansen att utöka sin serieledning på tisdag mot Napoli. Det kan de behöva eftersom Juve har ett något tuffare spelprogram kvar än Milan innan jul. Men visst känns det mer och mer som att det är dessa två klubbar det kommer handla om den här säsongen. I alla fall känns det så just nu.

****
Adrian Mutu slog till dubbelt mot Genoa och äntligen levererade rumänen. Rejält dessutom. En cucchiaio-straff och ett drömmål. Mutus uppryckning var vad Cesena behövde och efter två raka segrar ser det plötsligt inte så himla illa ut längre.

ANNONS

****
Illa kan det däremot bli för Genoas tränare Alberto Malesani. Ryktena började sprida sig som löpeld efter förlustmatchen att president Preziosi funderar på att byta ut honom mot Luigi De Canio. Omedelbar framgång är viktigare än kontinuitet. Risken är dock att det blir varken eller om det blir ett tränarbyte. De canio är duktig men jag får känslan av att han jobbar bäst när han fått jobba in sina idéer under en försäsong.

****
Inter var inte bra alls mot Siena. Mittfältet var långsamt och idéerna fanns inte. Tur för Inter att en 19-årig holländare räddade dem. Iskallt avslut. I mina ögon är Luc Castaignos en jättetalang. Kanske var detta första etappen i en fin karriär.

****
Marco Di Vaio hittade äntligen målet igen. Det räckte dock inte till seger. Ett oavgjort resultat mellan Cagliari och Bologna var väl inte helt överraskande men det tog dem ingenstans i tabellen.

ANNONS

****

Lika dåliga som Palermo är på bortaplan, lika bra är de på hemmaplan. Seger mot ett Jovetic-löst och håglöst Fiorentina gör att de hänger med bra i platserna om Europa League. Josip Ilicic var lysande, Edgar Barreto en vacker arbetshäst och Matias Silvestre en suverän försvarsklippa.

****
Pablo Osvaldo har tydligen lappat till lagkamraten Erik Lamela på grund av någon utebliven passning eftre matchen mot Udinese. De ska ha bett om ursäkt till varandra men det verkar  som att Osvaldo blir avstängd i tio dagar och får böter. Helt rätt men det är ändå illavarslande för Roma-projektet med sådana incidenter. En återvändande Francesco Totti i form är kanske är exakt vad Roma behöver just nu.

****
Imorgon är det Napoli-Juventus. En dag utan Serie A ska man ju kunna klara av.

Publicerad 2011-11-28 kl 10:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto