Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Robinho, röda trådar och Inters haveri

Det blir allt tydligare vilka som är Milans styrkor och vilka som är deras svagheter. Matchen mot Genoa bekräftade återigen hur viktig Zlatan Ibrahimovic är för Milan. Han blir mer och mer ledare för varje vecka. Det är han, Kevin Prince Boateng och Thiago Silva som är Milans världsstjärnor. Ibra fixade straffen och satte den medan Boateng serverade Antonio Nocerino fint fram till 0-2-målet. Just Nocerino har varit väldigt nyttig för de rödsvarta med sina löpningar och sin skicklighet att ta sig in i straffområdet.

ANNONS

Det mer negativa är att man har tre vänsterbackar och ingen verkar hålla måttet. Gianluca Zambrotta är för gammal, Luca Antonini för osäker och Taye Taiwo för opolerad. Sedan har vi Robinho. Som vanligt gav han mycket rörlighet till offensiven men återigen klädde han sig i målsumpar-rollen. Det håller inte att missa sådana chanser med jämna mellanrum. Ibland kan man glömma bort hur bra han var i Real Madrid. Så bra kommer han nog aldrig bli igen och hans öde verkar mer och mer likna Ronaldinhos. Frågan är hur länge han blir kvar i Milan.

Nu skulle han ju inte ha spelat egentligen men eftersom Pato drabbades av feber blev Robinho förstavalet bredvid Zlatan. Problemet med Pato är att han och Zlatan fortfarande inte riktigt synkroniserar med varandra vilket ökar anledningarna till att värva Carlos Tevez.

ANNONS

Genoa är ett lag med en del fina spelare men behöver verkligen hitta en striker under vintermercaton. Nu när även Rodrigo Palacio saknades (avstängd) mot Milan blev Genoas anfall ännu mer impotent.

***
Inters spelmässiga haveri fortsätter. Mot Udinese skapade man få chanser, saknade kreativitet och det fanns ingen dynamik. Delvis självklart eftersom de saknar sina bästa spelare men också för att Ranieri misslyckas med sina startelvor och för att truppens symmetri inte är vad den borde vara. Man har många gamla spelare som börjar se slutet på sina karriärer och sedan har man många väldigt unga spelare.

Man har liksom alldeles för få spelare på toppen av sina karriärer och de som är i “rätt” ålder är antingen skadade eller underpresterar. Wesley Sneijder är skadad medan Mauro Zarate, Giampaolo Pazzini och Ricardo Alvarez inte alls lyckas få ut sin potential. Pazzini är ur form (fast straffmissen var mest otur) och Alvarez blir mer och mer ett mysterium. Zarate används och agerar precis som i Lazio. Även om Inter snart får tillbaka sina bästa spelare så tror jag de får svårt att ens klara av en Champions League-plats den här säsongen. Detta Inter börjar likna Inter pro-calciopoli.

ANNONS

Udinese behövde verkligen inte skämmas för sin seger, de var det bättre laget. Man fyllde alltid på med yttrarna i sina anfall och spelade klokt. Till skillnad mot Inter finns det en röd tråd i deras spel. Att de efter 13 omgångar har samma poäng som Milan är helt suveränt gjort.

***
Napoli vann mot Lecce efter en stormande första halvlek. Goran Pandev höll i formen från i veckan och var suverän. Han fick dock god hjälp av Ezequiel Lavezzi och Edinson Cavani. Att vinna mot Lecce hemma kan låta som en baggis men det är just sådana matcher Napoli haft problem med denna säsong. Nu väntar deras livs match i veckan mot Villarreal.

Lecce var dock verkligen inte dåliga. Offensivt skapade de många chanser och de har en hel del skickliga spelare. Problemet är att försvaret inte håller. Istället för att sparka Eusebio Di Francesco tycker jag de ska ge honom ett par vettiga försvarare i januari.

ANNONS

Luis Muriel gjorde sitt första mål i Serie A. Jag har ofta hyllat honom som en av de mest spännande spelarna i serien och igår visade han varför. Han är en av anledningarna till att jag tror att Udinese inte plockar tillbaka German Denis från Atalanta nästa säsong trots hans framgångar. Udinese har alltid goda ersättare till de spelare som lämnar dem.

Det var ju det där med röda trådar.

Publicerad 2011-12-04 kl 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto