Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Så är Serie A världens bästa liga nu?

Spanien två. England två. Tyskland två. Frankrike två. Ryssland två. Schweiz, Portugal och Cypern alla en. Italien tre. När grupperna nu summeras i Champions League har Serie A och Italien flest lag av alla spm går vidare till åttondelsfinalerna. Så innebär det att Serie A plötsligt är den bästa ligan igen? Nej, självklart inte.

ANNONS

Men hur många gånger har jag inte hört Premier League-entusiaster räkna lag som gått vidare från gruppspelet i C.L och använt det som värdemätare för att kora världens bästa liga. Jag har alltid haft den uppfattningen att det inte riktigt går att mäta vilken liga som är bäst. Ekonomiskt starkast, ja. Mest attraktionskraftig, kanske. Men bäst? Nja, svårt.

Är Primera Division bäst eftersom de har de två bästa lagen i världen just nu men där resten av klubbarna i ligan halkar efter? Är Premier League bäst för att de har den starkaste toppen men inte alls lika stark nedre halva av tabellen? Är Serie A bäst för att de har en bra bredd i toppen och för att alla lag i serien är taktiskt skickliga? Är Serie A bäst för att de fick flest lag vidare i Champions League? Svaret är typ kanske på alla frågor. Saken är den att det är så många olika komponenter att ta hänsyn till. Vilken liga man tycker är bäst handlar mer om smak enligt min mening.

ANNONS

***
Napoli spelade smart mot Villarreal. De ville framåt men de var inte dumdristiga. Villarreal var dessutom lite sämre än vad jag var orolig för. Gökhan Inlers mål var en ordentlig avbetalning på hans dyra övergång. Gonzalo Rodriguez knytnäve i Salvatore Aronicas ansikte var bland det fulaste jag sett på länge. Napoli som kom trea förra säsongen och som nu ligger femma i serien slog alltså ut Manchester City som leder Premier League. Otroligt starkt och väldigt, väldigt roligt. Och Roberto Mancini fortsätter att vara en förlorare när det gäller Europacup-spel.

***
Inter behövde inte vinna mot Cska Moskva och gjorde det inte heller. Det spelade kanske inte jättestor roll men det var en bra chans att förbättra självkänslan lite.

***
Även om jag personligen kanske mest njöt av Napolis seger var jag mest imponerad av Basels seger mot Manchester United och deras avancemang i gruppen på det engelska lagets bekostnad. Det var en sådan sann och underbar glädje hos Basel att man inte kunde låta bli att ryckas med. United och Alex Ferguson har gjort det fantastiskt de senaste säsongerna men det går inte att inte tillföra mer spets och kvalité till truppen hur länge som helst.

ANNONS

***
Ajax fick två mål bortdömda mot Real Madrid som båda såg regelrätta ut. Allt medan Dinamo Zagreb lät Lyon göra så många mål de behövde. Snacka om jobbigt nederlag.

***
Apoel, Napoli och Basel visar att det går att störa de stora i ett gruppspel. Bra för fotbollen att det inte bara shejker och oligarker som sätter villkoren för framgång.

***
Milan och Napoli som båda kom tvåa i sina grupper riskerar nu båda att lottas mot ett riktigt tufft lag i åttondelsfinalen. Apoel är enda drömlottningen och även Benfica känns okej, allt annat är rejält tufft. Å andra sidan så är Milan och Napoli förmodligen alla grupp-ettors mardrömslottning. Trots allt så spelar det kanske ingen roll. Ingen är slagen på förhand. Det fick vi bevis på igår.

Publicerad 2011-12-08 kl 09:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto