Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Totti, Tevez och U-formade bord utan innehåll

Ett möte kring det runda bordet. Nja, bordet är snarare U-format och har sitt säte hos CONI. Igår satt Giancarlo Abete (president för FIGC), Gianni Petrucci (President för CONI), Massimo Moratti, Adriano Galliani, Andrea Agnelli, Diego Della Valle, Aurelio Di Laurentiis och skulle försöka lägga ner stridsyxan och hitta vägar framåt. Framför allt handlar det om kriget om scudetton-2006 mellan Andrea Agnelli och Massimo Moratti. Men även Fiorentinas Della Valle (som varit stark initiativ-tagare till detta möte) vill få upprättelse då de inte ser sig inblandade i Calciopoli-historien.

ANNONS

Så vad hände? Tja, det fanns lite hemliga dokument men inte så stark vilja att hitta lösningar. Ärren från Calciopoli-historien är inte läkta på långa vägar. Så egentligen hände ingenting och jag är inte helt säker på vad som skulle kunnat ha hänt. Vad kunde man förvänta sig? Att man skulle komma överens om att dra ett streck över historien? Att man skulle snällt be om ursäkt till varandra? Trots allt var det kanske bra att de kom så långt som att sätta sig i samma rum. Kanske är det ett steg i rätt riktning för gamla farbröder att sluta bråka i sandlådan. Eller så börjar de bara kasta ännu mera sand på varandra.

För min del kan de symboliskt annullera 2006-års scudetto helt och hållet. Den har ändå samlat på sig massor av illaluktande mögel.

***
Igår började ryktena florera om att Carlos Tevez skulle vilja hem till Boca Juniors. Enligt Tevez agent var det gamla uttalanden innan Milan fanns med i bilden. Så nog finns det fortfarande hopp om att få se Tevez i Serie A.

ANNONS

Clarence Seedorf säger alltid vad han tycker:  “Det skulle vara första gången som Tevez väljer fotbollen före kontraktet”. Okej, det kan finnas en poäng i det men hur vet han det? Är inte fotbollen och kontraktet rätt så sammanvävda med varandra? Valde Seedorf bara fotbollen och inte kontraktet när han gick till Real Madrid från Sampdoria? Eller från Inter till Milan? I grund och botten handlar det för de flesta fotbollsspelare om att de vill trivas, spela regelbundet och vinna. Både om du heter Tevez eller om du heter Seedorf.

***
Lazio tog sig vidare i Europa League med lite hjälp av Zurich. Libor Kozak gjorde mål igen. Han måste ha ett galet målsnitt för Lazio. Ikväll kan Udinese också ta sig vidare. Vore skönt med två italienska lag vidare i E.L och tre i C.L.

***

Igår slängde Francesco Totti ur sig att han funderat på att lämna Roma. En del supportrar ska ha varit förbannade och slängt ur sig en del klagosång för den missade straffen mot Juventus. Något som självklart sårat den stackars Totti. Om man är van vid att alltid ha suttit högst uppe på Roma-piedestalen är det inte lätt att få höra sånt. Hela hans världsbild kan ju stökas om. Nu är det nog inte så farligt. Det rör sig bara om ett par personer och de flesta (nästan alla kan jag tänka mig) står på Tottis sida och kommer inte glömma allt han gjort för klubben bara för en missad straffs skull.

ANNONS

Det lämnade i alla fall en del tankar efter sig. Vart skulle Totti spela då? Har man rätt som Roma-supporter att kritisera Totti? Är det bara det sista man gjort på en fotbollsplan som betyder något?

Tyckte också att det var intressant med Tottis reaktion och supportrarnas gnäll ur den synvinkeln att båda agerade fel. Eller rätt. Sanningen brukar ju ligga någonstans mittemellan.

***
Imorgon är det Champions League-lottning.

Publicerad 2011-12-15 kl 11:49

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto