Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Solen gick ner i Neapel och upp i Rom

Solen gick ner i Neapel och upp i Rom. Medan Napoli förlorade och tappade ytterligare mark på toppen så gick Roma upp jämsides med dem i tabellen och kan andas ny morgonluft. Derby del Sole blev ett mäktigt dårskap. Det var lite som att Willy Wonka var regissör. Det var hög fart, massor av chanser och inte alltid så vasst försvarsspel (framför allt Napoli). En tränare hade kanske slitit sitt hår. Jag är ingen tränare och njöt av färden.

ANNONS

Ezequiel Lazvezzi, Marek Hamsik och Juan Zuniga var alla fantastiska ända fram till den sista avslutningen eller den slutliga framspelningen. Napolis attacker kom ofta men kom alla lite förutsägbart. Många låga inlägg från kanten som motades bort. Sedan hade försvaret ingen vidare dag. Morgan De Sanctis och Salvatore Aronica (han måste försvinna successivt ut ur startelvan nån gång) hjälpte varandra i sjabbel och Hugo Campagnaro var steget efter Osvaldo vid Romas andra mål.

Roma fick för ovanlighetens skull agera mer kontringslag och inte vara det spelförande laget som man brukar. Det funkade bra det med. Erik Lamela dansade med Napoli-försvararna, Juan hade glömt allt från två veckor sedan och var en brasiliansk mur och Daniele De Rossi var mäktig. Att Lamela är Romas framtid och stora guldklimp råder det inget tvivel om. Den dag Francesco Totti lägger av är det han som ska ta över manteln. Totti var väl bara okej igår men hans framspelning till Osvaldos mål var ett mästerverk.

ANNONS

Just Pablo Osvaldo gör så mycket utan att ha gjort mycket alls på nåt sätt. Han sliter och jobbar och till slut så sätter han dit den. Osvaldos teknik är mycket märklig. Ibland är det som att han har största okänslan, och behandlar bollen otympligt som en sandsäck. Men lika ofta kan han ta ner en boll med största mjukhet eller göra svåra dribblingsnummer. Det är som att han lärt sig svåra cirkusnummer och struntat i grunderna. Sedan finns det något annat. Varför tror ni att han redan är populär bland Roma-supportrarna? Kolla på hans glädjefnatt på Simplicios tredje mål. Hans vilja att vinna och hans hjärta för Roma går inte att ta miste på.

Martin Stekelenburg är också en märklig målvakt. Ibland gjorde han svåra räddningar vid viktiga tillfällen och ibland räddade han som en clown. Men summan av insatsen blev till slut bra. Jag tror fortfarande att Aleandro Rosi  är en landslagsman i görningen. Han har ungefär samma kurva som Ignazio Abate. Snabb, löpstark och lite för svag i defensiven. Medan Abate utvecklat den defensiva biten så har Rosi fortfarande en del att jobba där. Men jag ser ett större tak hos Rosi än hos Abate och när karriärerna ska summeras tror jag att Rosi är den bättre.

ANNONS

Napoli måste nu vinna mot Genoa för att inte tappa för mycket mark. Om man bombar på med lika mycket chanser som igår bör det inte vara något problem. Roma däremot kan åka till Bologna med självförtroende och lite mindre press.

***
Jag tyckte det var Edy Reja som gav bort poängen mot Udinese. Reja gör ett bra jobb med Lazio men det finns saker hos honom som stör mig. Att ställa över Hernanes och Djibril Cissé var fel. Tommaso Rocchi är en mäktig Lazio-ikon och gör det okej men han spelar på lånad tid för att han är den han är. Alvaro Gonzalez löper mycket men gör inte mycket mer. Giuseppe Sculli löper mycket men gör inte mycket mer. Deras spel är mycket väsen för ingenting. Sedan har vi Christian Ledesma som är väldigt överskattad. Han är en mycket bra passningsspelare i sina bästa stunder men hans enorma sävlighet kostar Lazio mycket fart. Om du tittar på honom under en match så ser du att varje gång han ska slå en pass så sker det i sista stunden innan en motståndare är där och nyper bollen. Och rätt ofta nyper de bollen också.

ANNONS

Lazios mer positiva bitar kom från säkra Andre Dias och alldeles lysande Senad Lulic. Miroslav Klose var inte på topp igår men hamnade ändå i målprotokollet med lite hjälp av en Udinese-försvarare. Utpräglad målskytt kallas det för.

Sedan gillar jag inte Rejas tränarskap när det gäller unge Luis Cavanda. Visst, han gjorde en defensivt vilsen första halvlek. Reja ger honom chansen men kapar benen på honom med att plocka ut honom i halvtid. Vill du sänka en ung spelares självförtroende så är det ett bra sätt.

Jag förstår inte riktigt hur han tänker. Varför låter han inte Cavanda spela i en fyrbackslinje? Det är lättare att hålla defensiven då du hamnar längre ner och mer rätt i positionen från början i en fyrbackslinje. Nu skulle han både följa med framåt och hålla koll bakåt. Om du som tränare alltid spelar på detta vis, så visst, då måste spelarna klara av det. Men Reja har spelat med en fyrbackslinje hela säsongen och nu var det som att detta spelsystem skulle passa Cavanda bättre. Det finns hål i Rejas tränarskap.

ANNONS

Klart färre hål finns det hos Francesco Guidolin. Hans Udinese är ett enormt välsmort maskineri där spelarna vet vad de ska göra. Igår spelade man utan Antonio Di Natale större delen av matchen och det gick bra det med. Sedan när det krävdes satte han sin stjärna som då levererade framspelningen till Udineses kvitteringsmål.

Jag antar att Rejas tanke var att vila Hernanes och Djibril Cisse till onsdagens match mot Chievo. Hade det inte varit bättre att vinna mot Udinese med Hernanes och Cissé från start? Jag tror de hade gjort det. Istället för att tänka för mycket skulle du fånga dagen käre Reja. Carpe Diem, Edy.

***
Inter fortsätter att vinna. De spelar inte speciellt bra men de vinner. Gör man det och sedan även hittar spelet kan stora glapp ätas upp.

***
Lecce ledde igen och tappade igen. Deras offensiv är riktigt bra men deras defensiv är det inte. De kan inte knyta ihop säcken. Lecce kan prova hur många tränare de vill, det kommer ändå leda till samma resultat. De måste istället hitta bättre försvarare i januari.

ANNONS

***
Genoa pendlar mellan att vara EuroGenoa och bottenlags-Genoa. Seger igår utan Rodrigo Palacio var ett steg i rätt riktning. Men visst behöver de en stark anfallare med striker-näsa i januari. Amauri ryktas vara på gång.

***

Palermo var länge högre upp i tabellen än självaste Napoli. Nu är de inte ens längre bäst på Sicilien. Catania vann det sicilianska derbyt igår och Palermos formsvacka känns rätt djup. Jag gissar att Devis Mangia inte sitter säkert.

***

Maxi Lopez tårar bär antagligen hela vägen till Milano.

***
Välkommen tillbaka Fabio Quagliarella!

Publicerad 2011-12-19 kl 12:17

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto