Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Utvärdering av sportdirektörerna (del 1)

Nästan halva säsongen är spelad och jag tänkte därför göra en liten utvärdering av alla sportdirektörers jobb från sommaren. Vem lyckades bäst?

ANNONS

Pierpaolo Marino (Atalanta) 7
Marino gjorde ett lysande jobb i somras med att hitta Maxi Moralez och låna German Denis. Men även lånet av Luca Cigarini och värvningen av Andrea Masiello var betydelsefulla. Marinos intelligens har gett detta Atalanta en ny dimension.

Roberto Zanzi (Bologna) 6,5
Har inte haft det lätt eftersom ekonomin är begränsad. Bolognas mercato var fylld av små värvningar som inte gjort så mycket väsen av sig. Dock gjorde man två saker väldigt bra. Att behålla Gaston Ramirez var helt rätt då han nu under hösten börjat göra rättvisa till den prislapp som Bologna satt på honom. Det andra var värvningen av Alessandro Diamanti.

Francesco Marroccu (Cagliari) 5,5
Svårt att säga hur mycket Marroccu bestämmer då han har en president som dikterar det mesta i Massimo Cellino. Värvningarna av Thiago Ribeiro och Victor Ibarbo var bra men jag saknade både en striker, ytterligare ett mittfältsalternativ och en försvarare i Cagliaris mercato.

ANNONS

Pietro Lo Monaco (Catania) 6,5
Gör nästan aldrig bort sig. Kan nu komma att tjäna pengar på Maxi Lopez under vintermercaton. Sergio Almiron var ett smart drag och värvningen av Pablo Barrientios börjar ge frukt nu. Firma Pulvirente-Lo Monaco är alltid stabila.

Lorenzo Minotti  (Cesena) 6
Egentligen är det inte så mycket fel på Cesenas mercato förutom möjligen avsaknaden av någon försvarare. Jag hävdar att nytt konstgräs, oflyt och byte av tränare är starkare orsaker till deras halvsvaga säsong. Men visst. det blev inte riktigt som tänkt.

Giovanni Sartori (Chievo) 6,5
Gör alltid ett bra jobb med små medel. Michael Bardley var en typisk smart Sartori-värvning och Alberto Paloschi ett bra lån. Sedan var det helt rätt att stoppa en försäljning av Stefano Sorrentino. Vore intressant att se vad Sartori skulle kunna göra i en större klubb.

ANNONS

Pantaleo Corvino (Fiorentina) 4,5
En katastrof. Santiago Silva (som han hyllade så hårt), Houssine Kharja, Andrea Lazzarri, Gianni Munari, Mattia Cassani och Romulo. Ni hör själva. Inte många rätt. Tur att Corvino inte lyckades värva Cesare Bovo som tänkt. Dessutom lyckades man aldrig sälja Riccardo Montolivo vilket troligen innebär att man nu måste sänka priset för att inte riskera att tappa honom för noll kronor i sommar. Corvinos öga för unga spelare (t ex Nastasic) höjer betyget med 0,5.

Stefano Capozucca (Genoa) 6
Här regerar Enrico Preziosis vilja mer än Capozzuccas färdigheter men sportdirektören är erkänt duktig. Genoa värvade så många spelare att det var givet att det skulle bli en blandad kompott. Cesare Bovo, Andrea Caracciiolo, Ze Eduardo och Lucas Pratto hör till det mer tveksamma medan Andreas Granqvist och Alexander Merkel hör till de bättre. Jag gillade att man både behöll och förlängde med Rodrigo Palacio och alla affärer med Milano-klubbarna har gett bra klirr i kassan. Preziosi-Capozucca kan bättre dock.

ANNONS

Marco Branca (Inter) 5
Man sålde Samuel Etoo men lyckades inte ersätta honom. Ricardo Alvarez kan bli bra med tiden men har hittills bara visat sporadiskt vad han kan, Mauro Zarate kändes som ett desperat lån, Jonathan är ingen ny Maicon, man lyckades inte sälja Sulley Muntari och man sålde inte Diego Milito när man borde ha gjort det. Det mesta känns gjort utan någon röd tråd. Mer chansartad intuition än en programmerad mercato med tanke. När det gäller Diego Forlan och Andrea Poli går det inte att göra en rättvis bedömning då de missat så många matcher på grund av skador. Dessutom tror jag de kan bli riktigt bra under våren. Men är inte Massimo Moratti lite väl snäll mot Marco Branca?

Giuseppe Marotta 7
Även om Eljero Elia-värvningen hittills inte slagit så väl ut har Giuseppe Marotta i stort sett gett Antonio Conte vad han ville ha. Arturo Vidal, Mirko Vucinic, Andrea Pirlo och Stephan Lichtsteiner har alla lyft laget. Marotta inledde i somras det tuffa jobbet (som han själv medverkat till) att bli av med många dåliga kontrakt med höga löner. Nu till vintermercaton fortsätter det arbetet med t ex Amauri, Vincenzo Iaquinta och Luca Toni. Marotta är på rätt väg nu.

ANNONS

Imorgon kommer del 2.

Publicerad 2011-12-28 kl 09:33

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto