Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Utvärdering av sportdirektörerna (del 2)

Nästan halva säsongen är spelad och jag tänkte därför göra en liten utvärdering av alla sportdirektörers jobb från sommaren. Vem lyckades bäst? Här kommer del 2:

ANNONS

Igli Tare (Lazio) 6,5
Frågan är hur mycket Igli Tare gör utan president Claudio Lotitos tillåtelse. Ibland får man känslan att Tare är mer en symbolisk maskot än en sportdirektör med stort nätverk och pondus. Men om man ska värdera Lazios mercato har den varit mer bra än dålig. Miroslav Klose blev ett formidabelt fynd, Senad Lulic och Federico Marchetti likaså. Även Abdoulaye Konko var ett bra nyförvärv. Men Djibril Cisse har mest betytt problem, Lorik Cana har verkat matchotränad och Marius Stankevicius har inte direkt varit någon succé. Jag saknar en del bra yngre värvningar men summa summarum ändå mer än godkänt.

Carlo Osti (Lecce) 5,5
De yngre lånen av Pasquato, Giandonato, Bertolacci och Strasser har inte lämnat något större avtryck medan Udinese-lånen Cuadrado och Muriel har varit bra. Saknaden av bra försvarare har dock varit för stor.

ANNONS

Adriano Galliani & Ariedo Braida (Milan) 6
Taye Taiwo har inte varit så bra som förväntat och Stephan El Shaarawy har knappt fått någon speltid men värvningen av Antonio Nocerino har varit en succé och även Alberto Aquilani har varit ett positiv tillskott. Dock skulle det behövts ytterligare en mittfältare och en bra målvakt. Det är dock nu under vintermercaton som Milans öde avgörs. Lyckas man värva Tevez? Kommer det en mittfältare?

Riccardo Bigon (Napoli) 6,5
För mig är Bigon kanske den sportdirektör som växer sig stark snabbast. Gökhan Inler var den perfekta pusselbiten som saknades, Blerim Dzemaili var en bra förstärkning, Federico Fernandez likaså och Miguel Britos kan bli värdefull under våren. Bigon agerade även väldigt fort och med övertygelse när man ordnade värvningen av Pandev. Cristian Chavez var bara en värvning för att hålla sig på god fot med agenten Alejandro Mazzoni. Chavez har nämligen samma agent som Lavezzi. Bigon har en bit kvar till Marino-klass men han är en bra bit på väg.

ANNONS

Mauro Pederzoli (Novara) 5,5
Egentligen har inget av nyförvärven satt något större avtryck utan det är de gamla spelarna som t ex Marco Rigoni som varit lagets viktigaste pjäser. En bättre vintermercato är att vänta.

Sean Sogliano (Palermo)  5,5
Det blev bara en halv säsong för Sogliano sedan fungerade det inte längre mellan honom och Zamparini. Värvningarna och försäljningarna i somras var många. Försäljningen av Pastore skötte Zamparini men Sogliano lyckades bli av med en del onödiga kontrakt och även sälja spelare som t ex Bovo och Cassani som inte ville vara kvar. Edgar Alvarez, Matias Aguirregaray och Francesco Della Rocca var inga vidare värvningar medan Matias Silvestre och Edgar Barreto var vettiga och bra nyförvärv. Nu tar endast 30-årige Luca Cattani över efter Sogliano. Men Cattani är rutinerad för sin ålder, har ett vasst öga och har gått från scout till chefscout i klubben och blir nu sportdirektör.

ANNONS

Pietro Leonardi  (Parma) 5,5
Jonathan Biabiany och Sergio Floccari var två bra värvningar men vart tog mittfälts-nyförvärven och försvars-nyförvärven vägen? Jag saknar framförallt en playmaker och det gör nog även Franco Colomba. Leonardis sommar var en liten besvikelse.

Walter Sabatini (Roma) 6,5
Sabatinis mercato var något schizofren. De Luis Enrique-inspirerade värvningarna av Jose Angel och Bojan Krkic har hittills inte varit speciellt lyckade. Däremot har, trots det något dyra priset, värvningen av Pablo Osvaldo slagit väl ut. Miralem Pjanic och Fernando Gago kan bättre än vad de visat men båda är två mycket bra värvningar. Erik Lamela verkar kunna bli så bra som man hoppas och om några år kan man kanske se tillbaka på den värvningen som ett reapris. Däremot borde man hittat en högerback och sålt Marco Borriello redan i somras.

ANNONS

Giorgio Perinetti (Siena) 6,5
Har med små medel ändå lyckats hitta en del vettiga lösningar som Pablo Gonzalez, Mattia Destro och framförallt Gaetano D´Agostino. Gjort det mycket bra efter förutsättningarna.

Fabrizio Larini (Udinese) 8
Vad ska man säga? Om man lyckas gå plus circa 500 miljoner kronor på mercaton och ändå lyckas hitta spelare som gör att klubben slåss i den absoluta toppen har man utfört ett mästerverk. Jag får dock känslan av att det inte längre spelar så stor roll vem som är sportdirektör i Udinese. Klubben har arbetat upp en så smart affärsidé som fungerar så perfekt att den som tar över omöjligt kan misslyckas bara den är tillräckligt involverad i klubben. Det kan jag dock inte med säkerhet säga så Fabrizio Larini får ta åt sig av äran denna gång. Udinese och Larini var sommarens stora mercato-kungar.

ANNONS
Publicerad 2011-12-29 kl 10:21

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto