Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tre mercato-bomber redo att smälla av

Nu börjar vintermercaton dra igång på allvar och jag kan se tre mercato-bomber smälla. Kanske inte helt säkert nu i januari men inom en snar framtid. Så vilka är det?

ANNONS

Trrrruummvirvel! Den första äär…..

….Alexandre Pato till PSG!
För några månader sedan hade det känts otänkbart och det känns fortfarande lite märkligt att tänka att Milan skulle vilja släppa den spelare som man sett som framtida storstjärna. Men det är just det. Kommer han någonsin bli det? Milans tålamod kanske börja tryta lite och hans upprepade skador är oroande. Sedan finns det ett helt nytt scenario. Pato är inte helt nöjd. Dels har han inte varit ordinarie på sistone och dels så spelar han andrafiolen bakom Zlatan. Sedan har han själv uttryckt lite missnöje med tränare Allegri och i samma mening hyllat sin gamla tränare Carlo Ancelotti. Vilket då leder till logiken att det är PSG som skulle vara hans nya adress eftersom Ancelotti är PSGs nya tränare. Dessutom har de råd att betala för Pato.

ANNONS

Min första känsla är att Milan i så fall borde slå till. Visst, kanske slår han igenom ordentligt i PSG (enklare liga så det vore ju inte konstigt) men samtidigt kan man få ordentligt bra betalt för honom nu. Pengar som man säkert skulle kunna köpa in 3-4 klasspelare för, vilket Milan kanske behöver mer än att vänta på att Pato blir så bra som han skulle kunna bli.

Trrrruummvirvel! Den andra äär…..

….Wesley Sneijder till Premier League!
Det var ju redan lite på gång i somras och det lär bli ännu fler rykten under januari. Inter har aldrig känts omöjliga till att släppa Sneijder bara rätt pris kommer. Det finns en del anledningar (liksom när det gäller Pato) i att det faktiskt finns en logik att släppa en av världens bästa offensiva mittfältare. Den ena anledningen är de upprepade skadorna på sistone men framför allt kan en försäljning av Sneijder öppna upp för nya möjligheter. Med de pengarna skulle man kunna försöka värva brassen Lucas från Sao Paolo. Lucas är en ung spelare med enorma kvalitéer och en spelare som kan göra skillnad. En spelare som kan bli en av världens bästa. Sånt lockar alltid Moratti.

ANNONS

Sedan finns det ytterligare en aspekt nämligen Ricky Alvarez. Sneijder och Alvarez mår allra bäst i samma position, i trequartista-rollen. Säljer man Sneijder kan man spela in Alvarez ordentligt i rollen vilket antagligen är ett måste om man vill få ut det bästa av argentinaren. Det känns som att Alvarez växer bäst med förtroende. Så samtidigt som det vore en stor förlust för Inter att sälja Sneijder så finns det även en stor logik i det. Jag skulle inte bli förvånad om Sneijder spelar i Manchester United eller Chelsea någon gång i januari.

Trrrruummvirvel! Den tredje äär…..

….Ezequiel Lavezzi till Inter!
Inte nu i januari men till sommaren. Finns det inte vissa spår som leder dit? Varför gick Goran Pandev-lånet så enkelt att genomföra för Napoli? Fanns det något mer vi inte vet om i den affären? Fick Inter ett första-tjing på Lavezzi? Napolis president Di Laurentiis har en bra relation till båda Milano-klubbarna vilket han är mån om att fortsätta att ha. Inter kommer säkert vilja förstärka med ett stort namn i sommar och vad vore bättre än den fantastiska argentinaren? Napolis värvning av Eduardo Vargas är också ett tecken på att Napoli redan nu planerar för ett liv utan Lavezzi.

ANNONS

Sedan finns det ytterligare ett spår. Jag tror att Moratti kommer försöka locka till sig  Pepe Guardiola eller Luciano Spaletti i sommar men jag tror även att det finns ett tredje alternativ. Nämligen Walter Mazzarri. Om den Toscana-födde tränaren anländer ökar bara chanserna för att Lavezzi skulle kunna köpas. Jag tycker mig även här se mönstret och logiken väva sig samman som ledtrådar i en deckargåta.

Vi får se om jag får rätt.

***
Jag kan tänka mig att Di Laurentiis väljer att avveckla ännu mer när han ändå håller på. Kommer det ett fantastiskt bud på Edinson Cavani i sommar kanske han inte kan värja sig. Sedan kan han återanvända pengarna i nya nyförvärv. Att hitta nya Lavezzis och Cavanis blir inte lätt men det går. Det är just det de hoppas att de gjort i Vargas. Dessutom kan man gå riktigt bra plus på en lyckad sådan filosofi. Fråga Udinese bara. Om Cavani lämnar tror jag inte att det blir Chelsea eller Manchester City som det ryktats om. Jag tror att Cavani vill till Spanien och jag tror att Jose Mourinho och Real Madrid väldigt, väldigt gärna vill ha honom.

ANNONS

***
Några nyförvärv är redan klara men jag väntar till måndag med att börja avhandla mina sedvanliga transferbetyg. Vilket sedermera kommer följa bloggen under hela januari precis som alla nyförvärv gjorde i somras. Men jag kan inte riktigt hålla mig från att säga lite vad jag tycker redan nu. Marco Borriello “makes a lot more sense” i Juventus än i Roma, Agon Mehmeti blir spännande, Ahmet Hegazy kan bli en överraskning, Eduardo Vargas kan bli januaris läckraste övergång och David Löfqvist blir väl utlånad? Eller?

Om Genoa värvar Alberto Gilardino är det en supervärvning. Gila är exakt vad de behöver. Om Juventus värvar Martin Caceres är det en supervärvning. En modern, energifylld och tekniskt skicklig försvarare som både kan spela i mitten och på kanten passar perfekt in i detta nya Juventus.

ANNONS

Underbara vintermercato, jag välkomnar dig så.

 

Publicerad 2011-12-30 kl 09:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto