Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Duellen fortsätter och glappet i botten ökar

Lorenzo Medici

Scudettons två största duellanter vann båda två. Ingen av dem hade någon lätt resa igår men fick med sig de tre viktiga poängen.

Den rödsvarta duellanten åkte till Bergamo och fick sig en tuff match mot Atalanta. Efter en tveksam straff var det Zlatans klass som avgjorde. Ibrahimovic tog ned bollen mästerligt och spelade sedan in till Prince Boateng som kunde göra 0-2. Pato var återigen bara okej. Thiago Silva var som vanligt briljant och Zlatan Ibrahimovic var ännu en gång tungan på vågen.

Fabio Quagliarella skadade sig och Alessandro Matri hoppade in. Kanske var det tur i oturen för Juve då Matri gjorde mål inte långt efter sitt inhopp. Lecce var precis som tidigare rätt duktiga spelmässigt men hade varken flytet eller skärpan när det gällde. Mirko Vucinic har kanske inte gjort någon dundrande succé i Juve men jag hävdar fortfarande att han betyder mer än vad folk tror. Det var han som låg bakom målet med sitt ryck och skott som sedan Matri slog in returen på. Den svartvita duellanten tog tre viktiga poäng.

Annons

***
Scusate il ritardo. Francesco Totti spräckte äntligen nollan. Två gånger på straff och Roma fortsätter klättra i tabellen.

***
Cagliari var så väldigt mycket bättre än Genoa. Det räcker tydligen inte med en värvad Gilardino och en ny tränare.

***
Det räcker tydligen gott utan en Gilardino för Fiorentina. Stevan Jovetic var fantastisk och Riccardo Montolivo likaså. Men det mest positiva kanske ändå var att Adem Ljajic gjorde en mycket bra match. Där har Fiorentina en stjärna på gång.

***
Napoli och Cavani vann komfortabelt mot ett färglöst Palermo. Snyggt av Palermo-supportrarna att applådera Edinson Cavanis 0-2-mål.

***

Albin Ekdahl fick agera regista istället för Daniele Conti med gott resultat, Mikael Antonsson spelade nittio minuter och höll nollan och Agon Mehmeti fick hoppa in direkt. Andreas Granqvist hade däremot en svart söndag.

Annons

***
Tabellen börjar tala sitt tydliga språk. Juventus och Milan gör upp om scudetton med Inter som en liten utmanare (men då måste de nog vinna derbyt på söndag.). Inter, Napoli och Roma är mina tre största utmanare till den sista Champions League-platsen. Inter är favoriter till den.

Udinese och Lazio kan hota om Europa League-platserna. Udinese har poäng som en C-L-kandidat men jag tror de kommer tappa förr eller senare. Dock inte tillräckligt mycket för att falla alltför långt ner. Lazio bör också kunna hänga med långt men deras senaste form är illavarslande.

Fiorentina och Genoa har potential för att gör en bra vår. Cagliari ska också räknas in där med tanke på hur bra det såg ut igår.

Sedan följer en radda med lag som antingen kommer få en lugn vårsäsong eller dras med in i bottenstriden. En botten som är väldigt tydlig. Novara, Cesena och Lecce börjar få långt upp till lagen över nedflyttningsstrecket.

Annons

Det var en söndag då scudetto-duellanterna fortsatte att vinna medan glappet i botten ökade.

 

Publicerad 2012-01-09 12:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto