Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Serie B och mycket mercato-nytt

Pescara besegrade Verona i måndags med 3-1 inför 18 000 åskådare och hoppade därmed upp på tredjeplats. Hur ser det ut i Serie B egentligen? Och vilka lag tror jag och vill jag ska gå upp?

1. Torino 45p
Fortfarande största favoriten till att ta en av de två direktplatserna. Har förmodligen bästa truppen och en skicklig tränare i Ventura. Det enda som talar emot är att Torino ständigt är förföljt av otur. Har nyligen värvat Riccardo Meggiorini. Jag saknar dem i den högsta serien.

2. Sassuolo 43p
Modenas andralag. Ägs av familjen Squinzi som satsar hårt vilket syntes tydligt då man nyligen köpte Regginas Simone Missiroli. Man inser att man har en gyllene chans att ta steget upp till Serie A. Genoas talang Richmond Boakye har stundtals varit briljant och Gianluca Sansone har kanske varit säsongens bästa spelare i hela Serie B. Laget är ingen publikmagnet vilket gör en eventuell uppflyttning mindre rolig för den mer objektive. Snyggt med grönsvart dock.

ANNONS

3. Pescara 42p
Hur kan man inte älska Zeman och hans positiva fotboll?  Dessutom är han en magiker med unga spelare. Pescara har seriens mest spännande anfallspar i Insigne och Immobile och dessutom jättetalangen Verrati i sin ägo. Pescara har haft väldigt fina publiksiffror den här säsongen.

4. Verona 41p
Har gått över förväntan den här säsongen. Men med struktur och starkt hemmaspel kommer man långt. Verona är ett klassiskt lag som drar mycket folk till arenan. Tyvärr dras man fortfarande med rasistiska falanger i supportergruppen.

5. Padova 38p
Har egentligen en trupp för att kunna ta en av direktplatserna men laget har svajat på sistone. Kanske är förra säsongens succétränare Dal Canto trots allt lite grön.

9. Sampdoria 29p
Årets stora besvikelse. Jag misstänkte innan säsongen att det skulle kunna bli tufft. Det är det ofta för lag som åkt ur Serie A. Sampdoria har antagligen ingen chans att ta en av de två direktplatserna utan får sikta in sig på att ta en playoff-plats och ta sig upp därifrån.

ANNONS

Drömmen vore att klassiska klubbar som Torino och Sampdoria tar steget upp ackompanjerade av Zemans Pescara. Om Verona går upp känns det också okej och förhoppningsvis kan de få bort sina trista supportrar. Sassuolo eller Padova vore tristare. Mitt tips är att Torino och antingen Pescara eller Sassuolo följer med upp. I ett kval tror jag Sampdoria kan bli farliga.

***

Jag tycker Milan behöver Carlos Tevez mer än Inter. Det vore nog vettigare för Inter med en yngre spelare som t ex Sao Paolos Lucas och någon mittfältsförstärkning. Det har ryktats om att man återigen vänt blickarna mot Ever Banega. En spelare jag alltid varit svag för. Milan har plockat tillbaka Alexander Merkel vilket jag tycker var ett bra beslut och försöker även värva Djamel Mesbah från Lecce. Men inte kan väl Milan nöja sig med det?

ANNONS

Pantaleo Corvino skröt i höstas om hur bra värvningen av Santiago Silva var. Nu har han återvänt till Argentina till Boca Juniors. Mer behöver jag inte säga. Fiorentina verkar vara nära en övergång med Amauri och jagar även Angelo Palombo. Båda tror jag kan vara vettiga förstärkningar. Däremot förstår jag inte att de vill ha Palermos mittfältare Armin Bacinovic. I utbyte skulle i så fall eventuellt Alessio Cerci gå. En trade som jag tror Palermo skulle tjäna på.

Palermo vill även de värva Palombo men får kanske nöja sig med Massimo Donati. Även om Donati är lite underskattad är det rätt stor skillnad på de två alternativen. Palermo vill även ha Chievos Luca Rigoni. En spelartyp jag inte tycker de behöver.

Cerci jagas även av Genoa som ser honom som första alternativ om de inte kan värva tillbaka Giuseppe Sculli. Märkligt att inte Cerci är förstavalet.

ANNONS

Bologna har gjort klart med Juventus försvarare Fredrik Sörensen. Det mest intressanta med den värvningen är att halva ägarskapet av Bolognas Saphir Taider ingick i affären. Ni som såg honom mot Napoli i måndags såg nog att det fanns fina kvalitéer hos fransmannen.

Medan Juventus fortfarande försöker komma överens med Sevilla om Martin Caceres jagar de även Portos Fredy Guarin. I konkurrens med Inter.

Parma har lånat Inters ytterback Jonathan och har rätt att köpa halva delägarskapet efter säsongen. Parma är mer hans nivå. Kanske går Joel Obi samma väg som Jonathan och man är även nära en övergång med Romas Stefano Okaka. Parma har även försökt göra affärer med Lecce. Manuele Blasi och Fabiano Santacroce skulle lämna Parma för Lecce och Ruben Olivera och Stefano Ferrario skulle gå motsatt väg.

ANNONS

Nye tränaren Donadoni har dock stoppat affären då han anser Santacroce viktig för laget, inte minst med tanke på att han gärna spelar med trebackslinje. Jag förstår Donadonis tanke men Olivera hade varit mycket spännande att se i Parma. Nu kan de dock komma att göra nån sorts affär ändå utan Santacroce.

Roma lär låna ut sin unga talang Gianluca Caprari till Pescara. Det sägs att de också är nära en affär med brassen Marquinho (vore en grym värvning) men man tittar även på Panathinaikos anfallare Sebastian Leto. Lazio som gjort klart med den uruguayanske anfallaren Emiliano Alfaro jagar även mittfältare. Den tidigare Fiorentina-spelaren Zdravko Kuzmanovic kan vara på ingång.

Senare i veckan samlar jag ihop de klara övergångarna med betyg.

Publicerad 2012-01-18 kl 08:51

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto