Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zlatan-skyttekungen

Milan gav svar på tal direkt till Juventus. Det var en rätt trygg seger då Novara hade svårt att skapa chanser. Men framför allt var det en seger i Zlatans namn. Vi har fått se en Zlatan som ofta burit Milans offensiv den här säsongen och vi har fått se en Zlatan som gjort många straffmål men vi har inte fått se så mycket av finess-Zlatan. Igår var det ändring på det. Efter att med skicklighet ha dunkat in 0-1-målet punkterade han matchen med en underbar klack bakom målvakten Ujkani. Det var en sån där uppfinning som Zlatan gör ibland. Nu är svensken uppe i 14 mål och delad skytteligaledning. Är det Zlatan-skyttekungen vi ser i år?

ANNONS

Återigen visade det sig att med El Shaarawy på plan blir det mer fart och fantasi för Milan. Även om han borde gjort nåt mål gav han Milan en helt annan offensiv när han kom in. Tillsammans med Zlatan och Robinho lekte de fotboll på ett liknande sätt som när Cassano var med. Kanske behövs det ingen Tevez för Milan om  “Il Faraone” fortsätter att få speltid. Inget ont om Urby Emanuelson men trots att han löper mycket och inte är dålig så händer det väldigt lite. Det känns som att Allegri är lite trög på att ge El Shaarawy chansen från start. Att flytta ner Emanuelson som ytterback som Allegri gjorde i andra halvlek för att ge El Shaarawy plats är något jag vill se oftare.

Det är inte bara Zlatan som är uppe på 14 mål. Den evigt unge Antonio Di Natale smackade dit ett mycket snyggt mål mot Catania och delar skytteligaledningen med svensken. En annan som imponerade var Pablo Armero. Han har hållit en väldigt hög nivå den här säsongen och liknar allt mer en colombiansk variant av Cafu. Han har inte många ytterbackar framför sig i Serie A numera.

ANNONS

Det var målfest på Renzo Barbera och en uppvisning i svajiga försvar. Genoa var värst. Granqvist och unge Sampirsi hade ingen lyckad afton. Det hade däremot Fabrizo Miccoli. Nu klev han fram precis när Palermo behövde det. Bara stora spelare gör det.

Napoli fortsätter att ha svårt mot “mindre” lag. Ofta brukar man få in en boll i slutet efter massiv press men lika ofta slutar det med bara en poäng. Med den takten når man inget Champions League-spel nästa säsong.

Lazio var inte sämre än Inter och visst var det offside på Pazzini på hans och Inters andra mål. Ur den synvinkeln var förlusten svår att smälta för Rom-laget. Inter och Ranieri är svårforcerade nu, sjunde raka segern och flytet håller i sig. Hur långt kan det räcka egentligen?

Publicerad 2012-01-23 kl 13:12

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto