Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Linus, Martin och Motta

Allt som oftast är det en Serie B-match på måndagskvällarna. Igår var det Reggina mot Padova. Reggina med nya tränaren (förstår inte varför man sparkade Breda och sålde Missiroli) Gregucci blev bortsopade med hela 1-4. Och titta,vem gjorde ett mål? Jodå, Linus Hallenius. Den före detta Hammarbyaren spelade från start, gjorde ett mål och fick 6,5 i betyg av Gazzettan. Äntligen kanske det börjar lossna för svensken efter en tid av skador.

En annan svensk som det går bra för är såklart Zlatan Ibrahimovic. Igår valdes han till 2011 års bästa spelare av AIC (spelarnas fotbollsförbund) på deras årliga gala. Rätt så. Några andra utnämningar: Bästa tränare: Massimiliano Allegri. Bästa domare: Nicola Rizzoli. Bästa direktör: Giampaolo Pozzo (Udinese).

ANNONS

Spelarna valde även denna elva som förra årets bästa: Handanovic, Maggio, Thiago Silva, Nesta/Ranocchia (samma antal röster), Armero; Hamsik, Boateng, Marchisio/Thiago Motta (samma antal röster); Cavani, Ibrahimovic, Di Natale.

Förstår inte riktigt varför Juventus måste välja endera Fredy Guarin eller Martin Caceres. De spelar ju på olika positioner. Antar att det är av ekonomiska skäl, något annat vore ologiskt. Jag gillar båda men jag gillar Caceres mer. Dessutom tycker jag han fyller ett större hål.

Uruguayanen kan både spela ytterback och mittback och med honom skulle man täcka upp bra i försvaret. Mittfältet kanske också skulle behöva förstärkning men med Pirlo, Vidal, Marchisio, Pazienza och duktige unge Luca Marrone känns det rätt bra ställt på den fronten. Mitt förslag är att köpa Caceres nu och sedan gå all-in på Radja Nainggolan i sommar.

Thiago Motta kan vara på väg till PSG. En alldeles lysande affär för Inter i mina ögon. Om man ska sälja en spelare idag så är det till Premier League, Ryssland eller till PSG. Då har man chans att få överpris. Visst, när Motta inte är skadad och i form är han både nyttig och skicklig. Men han är ofta skadad och inte alltid i toppform.

ANNONS

Om man lyckas smuggla ut 10 miljoner euro från Paris, omsätta 3-5 milj av dem på att köpa den nya brasilianske landslagsmannen Romulo och sedan spara resten till att värva bra spelare  i sommaren (typ Lucas) är det en vettig affär.

Romulo har en liknande spelstil som Motta och även om han inte är lika fysiskt stark och defensivt skicklig ännu så är Romulo kvickare och har ett klart högre tak än Motta.  Sedan verkar även Genoas Juraj Kucka anlända. Kucka är inte så bra som hans rykte för ett år sedan men han är heller inte så dålig som han varit under hösten. Någonstans mittemellan antagligen.

Ikväll är det Juventus-Roma i italienska Cupen. Det kan bli vackert. Jag döpte dem i höstas till de två lag i Italien med de mest intressanta projekten. Dessutom har de båda spelat positiv fotboll. Antonio Conte vs Luis Enrique på Juventus Stadium. Förhoppningsvis en pust av hur framtiden kan se ut i Italien. Modern arena och tränare som predikar positiv fotboll. Ytterligare en intressant aspekt är ju att Marco Borriello troligen spelar från start.

ANNONS
Publicerad 2012-01-24 kl 10:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto