Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Del Pieros avtryck

Det kändes helt rätt att det var Alessandro Del Piero som gjorde mål igår mot Roma. Inte så mycket för att det var just den matchen, det skulle kunnat vara vilken som helst utan att han fick göra mål. Det var nämligen hans första på den nya arenan. Jag menar hur skulle det sett ut om han gått mållös i sin sista säsong och inte fått göra mål på nya Juventus Stadium. Sådan Juventus-legend som han är var det på sin plats att han fick lämna avtryck på sin tredje Juventus-arena i sin karriär. Snyggt var det också.

ANNONS

Annars var väl matchen sisådär. Simon Kjaer slarvade och Fabio Simplicio tjuvade lite i hemjobbet vilket ledde till det första baklängesmålet. När Erik Lamela sedan blev utvisad efter en onödig eftersläng dog Romas chanser rejält. Kjaer spädde på sin halvtaskiga insats med ett självmål i 90:e minuten. Juventus hade fler reserver än Roma men vann ändå och har ännu inte förlorat på sin nya hemmaborg.

***

Kanske kommer Milan trots allt göra ett sista försök på Carlos Tevez. Vid det här laget vet ni nog att jag gillar tanken med Tevez i Milan. Framförallt är det en spelare jag länge velat se i Serie A. Vilket lag spelar mindre roll för min egen del. Tevez verkar på det klara med att han helst vill till Milan. Återstår att se vad Manchester City tycker. Maxi Lopez är redan i Milano.

***

Igår skrev jag att jag tyckte det var en god idé för Inter att sälja Thiago Motta. Jag har verkligen inget emot honom. Motta är i sina bästa stunder en passningsskicklig och defensivt duktig spelare. Jag har dock svårt att se att han gör 3-4 stora säsonger till. Det är nu de har chansen att få 10-12 miljoner euro för 29-åringen. Dessutom skulle det innebära att Andrea Poli och Joel Obi skulle få chans till mer speltid, något som jag saknar. Kvickare fötter.

ANNONS

Hur många gånger har vi sett klubbar vänta för länge med att sälja sina spelare? Något som Inter började göra efter sin fabulösa trippel och som Milan gjort i många år. Kanske är jag lite väl förtjust i att få in nya spelare till Serie A men jag tror att det är viktigt att få in nytt blod i truppen. Det gäller bara att hitta rätt spelare. Jag tror dock att Ranieri i slutändan kommer stoppa affären. Om inte Thiago Motta själv insisterar förstås.

***

Uppgifterna hoppar lite fram och tillbaka. Ena dagen är det Fredy Guarin andra dagen är det Martin Caceres. Nu verkar det som att Juventus i alla fall valt att värva Caceres istället för Guarin. Helt rätt i mina ögon. Kanske kan man lyckas sno åt sig Radja Nainggolan redan nu i januari. Men då får nog Juventus vara beredda att förutom pengar ge en spelare emellan. Andra halvan av Albin Ekdahl och minst halva ägandeskapet av Luca Marrone eller Ciro Immobile. Väntar de till sommaren med Nainggolan-värvningen lär David Pizarro eller Antonio Candreva vara andra, lite sämre men billigare alternativ.

ANNONS

***

Kommer Inter försöka värva Guarin nu när Juventus inte verkar göra det?

***

Är det inte märkligt hur tyst det är kring Riccardo Montolivo på mercaton? Kom han överens med Milan redan i somras att vänta till nästa sommar och gå gratis? Varför försöker inte Fiorentina och Corvino få ut en sista slant för honom nu istället för tappa honom för noll kronor om fem månader? Det hela är märkligt.

***

Om Lazio värvar Keisuke Honda är det en riktigt cool värvning.

***

Mauricio Pinilla verkar vara nära en flytt från den ena ön till den andra. Från Palermo till Cagliari. Lite överraskande i så fall. Trodde inte Palermo ville släppa honom. Men Mutti verkar ju i och för sig prioritera Igor Budan före Pinilla.

***

Klara transfers:

Amauri  Anfallare (Juventus-Fiorentina)
Om Amauri är samma spelare som han var i Parma är detta en bra värvning. Om han däremot är den vilsna spelaren vi ofta såg i Juventus är det en sämre värvning. Hur som helst behöver Fiorentina en spelartyp av hans slag och jag tror han kommer göra bra ifrån sig.

ANNONS
Transferbetyg: 7

Massimo Donati Mittfältare (Bari-Palermo)
Är kanske inte Palermo-supportrarnas stora mercato-dröm men Donati är en något underskattad spelare. Trots att han börjar bli till åren kommer hans spelstil göra nytta på rosaneros mittfält.

Publicerad 2012-01-25 kl 10:29

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto