Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Faraonen" höll hov

Faraonen gör nu succé vid varje tillfälle som ges. Igår mot Lazio satte Stephen El Shaarawy igång anfallet som ledde fram till Robinhos 1-1-mål och skarvade sedan genialiskt fram Seedorf till 2-1-målet. För ett tag sedan skrev jag att han var Italiens största talang och han håller nu på att ge mig rätt. Visst, han borde ha gjort nåt mål och han har fortfarande en del att lära men det kommer han göra om han får spela. Han har fart och teknik och är tillräckligt redo för att bli en startman för Milan under våren. Räkna med att i rossoneri kommer skriva in honom till Champions League-slutspelet (han var inte med i gruppspelet)

ANNONS

Tyckte Mark Van Bommel var bra. Han är ingen personlig favorit men i sådana här matcher där unga spelare och en del reserver spelar syns det hur viktig han är. Robinho gjorde ett snyggt mål och på något sätt passar sådana här matcher honom. Allt som liknar mindre allvar och mindre täta försvar gynnar hans lynne och hans spelstil. Vore spännande att se honom göra samma sak någon gång mot tufft motstånd.

Daniele Bonera var ingen uppspels-kung direkt, Djamel Mesbah gjorde en bra debut, Clarence Seedorf har alltid ett nummer i den höga skolan eller kanonskott till hands och Zlatan behövde inte mycket tid på sig för att visa vem som är kung i Milan. Jag tyckte dock att han såg ut att vara offside. En annan aspekt på 3-1-målet var Urby Emanuelsons fina framspelning. Killen kan spela, det är bara det att han kanske inte ska spela som trequartista.

ANNONS

Marco Amelia var en gång en av Italiens mest lovande målvakter och hade en fin sejour i Livorno. Sedan sjönk självförtroendet och han har väl aldrig varit sig lik. Jag kan tänka mig att han på nytt blommar ut. Igår gjorde han ett par riktigt grymma räddningar. Är han förresten inte väldigt lik Joey i Vänner? Vem var det som satt bredvid Zlatan med en Zapatist-liknande maskering? Jodå Pippo Inzaghi. Jag kände först inte igen honom. Han såg verkligen äldre ut.

Lazio hade sadlat om till en 3-5-2 uppställning. Antagligen var tanken att täta till försvaret. Resultatet blev tvärtom. Mittbackarna var förvirrade och hade inget bra samspel. Marius Stankevicius har ett rörelsemönster som en gravid elefant och hans teknik är hämtad ur en korp-match på en regnig grusplan. Att han överhuvudtaget får spela är en gåta. Det är sådana här värvningar som får mig att gråta. Att värva en dålig eller medioker spelare istället för att lotsa fram en egen produkt är ett problem i Italien. Vad är det för vits att spela med t ex Stankevicius istället för att ge Luca Crescenzi behövlig utveckling?

ANNONS

Nästan alla ungdomar som fått chansen de senaste två åren har sällan svikit. Titta t ex på El Shaarawy, Borini, Nastasic, Camporese, Marrone, Destro, och Faraoni. Då har jag bara nämnt några. Det här är ett gnäll jag fört i flera år nu och det har blivit lite bättre men italienska klubbar och tränare kan fortfarande bli mycket modigare. Och ska sanningen fram är det skador som tvingat fram speltid till El Shaarawy.

Djibril Cissé gjorde äntligen mål. Att han inte riktigt lyckats finns det säkert flera orsaker till. För mycket twittrande kanske. Framför allt tror jag det har handlat om för stora förväntningar på sig själv. Att gå från grekiska ligan till Serie A är inte så lätt som man kan tro hur många mål man än gjort.

Cissé har en stark karaktär och vill till varje pris visa fansen vad han kan, vilket till slut blivit lite av hans fall. Han har tagit måltorkan lite väl hårt och då har hans spel även blivit lidande. Man ska inte glömma att han hade flera framspelningar under hösten. Cissé är en envis herre. Han har nog inte gett upp om att vinna över Lazio-supportrarna. Om det börjar lossna för fransmannen under våren lär det bli som ett nyförvärv för Lazio. Än ska vi nog inte räkna ut honom.

ANNONS

Ser inte Hernanes lite seg ut? Han har ju aldrig varit blixtrande snabb men det är som att han går på 80 procent. Förmodligen är det något med efterhängsna småskador som stör. Lazio behöver en profet i toppform.

Nu blir det dubbelmöten mellan Siena-Napoli och Milan-Juventus i cupen. Drömmen lever för Robur.

***
Klara transfers:

Martin Caceres  Försvarare (Sevilla-Juventus)
Är en försvarare med bra teknik, snabbhet, tuffhet och mycket grinta. Dessutom kan han både spela mittback och ytterback. Jag förstår varför tränare Conte insisterat på att köpa Caceres. Uruguayanen är en modern spelartyp som tar Juventus ett steg närmare toppen i Europa. Jag älskar den här värvningen.
Transferbetyg: 8

Juan  Försvarare (Internacional-Inter)
En lovande försvarare som både har fysik och är hyfsat bra med boll. Kommer dock behöva tid att acklimatisera sig. Kommer nog lånas ut.

ANNONS
Transferbetyg: 6,5

Alessandro Carrozza Mittfältare (Varese-Atalanta)
Är ingen ungtupp så han har nog värvats för att konkurrera om en startplats. Har varit en av Serie B:s bästa spelare de två senaste säsongerna.
Transferbetyg: 6

Marcelo Miglionico Försvarare (Livorno-Lecce)
Tyckte inte han var så dålig när jag såg honom i Livorno men det är tveksamt om han ska vara lösningen på Lecces stora försvarsproblem.
Transferbetyg: 5,5

Luigi Giorgi Mittfältare (Novara-Siena)
Det är mycket möjligt att han kommer göra bättra ifrån sig i Siena än vad han gjorde i Novara men jag tycker han är en begränsad spelare som förmodligen alltid kommer vara en bra Serie B-spelare men på sin höjd medioker Serie A-spelare.
Transferbetyg: 5,5

Publicerad 2012-01-27 kl 14:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto