POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Dagen då Juventus vann utan att spela

Detta blev omgången då Juventus inte spelade men vann ändå. Det kan de tacka en profet och en gamling för. Lazio besegrade Milan i en rätt jämn match utan större fyrverkerier. Det kändes som att det var små marginaler som avgjorde. När Milan höll på att ta ledningen svarade Lazio i anfallet efteråt med att göra 1-0. Milan borde haft en straff. Men Lazios seger var långt ifrån orättvis på något sätt. Milan var mycket bleka. Zlatan var inte speciellt bra men var ändå bland de mindre dåliga. Robinho spelade som ett barn. Han vill leka mycket men misslyckades ofta och är sällan konkret och i stort sett aldrig en poäng-spelare. Mittfältet var gammalt och segt.

Detta var två lag som kom fattiga ut från mercaton. Lazio sålde fem spelare och fick en i Antonio Candreva. Som dessutom är romanista. En av spelarna de sålde var Djibril Cissé. Han gjorde mål direkt i sin debut för QPR. Edy Reja sa att Cissé hade svårt att acklimatisera sig till det mer taktiska italienska spelet. Han sa också att han trodde att Cissé skulle göra minst tio mål innan Premier League var över.

Jag tror precis som Reja, att fransmannen passar väldigt mycket bättre i Premier League än i Italien men jag kan också irriteras lite över att man som tränare inte kan vara lite mer anpassningsbar. Okej, här har jag en spelare som jag vet är bra men som har svårt med de taktiska bitarna. Hur ska jag göra för att få honom att fungera? Kanske ska jag ändra lite på de taktiska dispositionerna. Kanske ska jag använda honom mer centralt där han fungerar bättre än på kanten bara för att jag vill ha det så. Det är svårt att lära gamla hundar som Reja att sitta. Det är på något sätt som att han är medveten om problemet men inte kan ändra sig.

Trots den tomma mercton för Lazio vann man över Milan. Dessutom vann man utan Klose vilket är starkt. Det var också en seger som var en frukt av Reja taktiska skicklighet. Myntet har alltså två sidor. En mästare kan behärska båda sidorna. Det ska dock sägas att det finns få mästare och att Reja gör ett bra jobb. Lazio har alla chanser i världen att knipa tredjeplatsen. Frågan är hur laget i längden klarar sig utan de uteblivna nyförvärven.

I övrigt från matchen tyckte jag Abbiati kändes lite halvtafflig på första målet. Jag gillade att El Shaarawy stod upp i ett läge i första halvlek där nittio procent av Serie A hade fallit. Jag imponerades av Lulics löpstyrka och det kändes som att Hernanes är på gång. Gamlingen Rocchi är lite så där halvdålig under matchen men när de viktiga tillfällena dyker upp vet han vad han ska göra. Rutin. Anmärkningsvärt är att Milan bara tagit fem poäng av 21 möjliga mot lagen i toppen.

***
Tre lag. Tre mini-kriser. Inter förlorade mot Lecce i söndags och spelade nu makalösa 4-4 mot Palermo. Roma fick bara 1-1 mot Bologna och förlorade igår med 4-2 mot Cagliari. Napoli förlorade mot Genoa med 3-2 i helgen och fick bara 0-0 mot ett reservbetonat Cesena. Napoli har tre poäng på de fyra senaste matcherna.

Diego Milito gjorde fyra mål och ändå räckte det inte till seger. Fabrizio Miccoli gjorde tre mål och ändå räckte det inte till seger. 4-4 på San Siro var förstås en halv seger för Palermo. Miccoli är i ett enormt stim just nu. Den underbare anfallaren som är bredare än lång har nu gjort nio mål och nio assist. Tror bara Zlatan är bättre i poängligan. Snacka om poängspelare. Inter har problem. Ranieri vet inte riktigt hur han ska formera laget och Wesley Sneijder verkar inte helt i balans. Det känns som att Claudio Ranieris cirkel alltid sluts på samma sätt. Han får ihop laget, sätter strukturen, allt verkar bra men sen i slutändan är han ändå inte tillräckligt bra. Det är som att han har ett bra manus men inte är tillräckligt bra regissör.

Roma har haft en bra period innan de två senaste matcherna. De är lite mer ursäktade än Inter. De har ett yngre lag och är inne i ett nytt projekt med många nya spelare. Det kommer komma små svackor. Men försvaret måste skärpa sig.

Napoli öser på men har svårt att få in bollarna. Gökhan Inler är inte den han var i höstas. Tränare Walter Mazzarri säger att det inte är kris men resultaten talar ett annat språk. Nu måste de få lite kontinuitet i sin berömda trio och börja plocka trepoängare. Kanske är svackan perfekt inplanerad precis innan man prickar toppformen mot Chelsea? Hur som helst blir jag mer och mer övertygad om mitt eget tidigare påstående att Mazzarri inte tränar Napoli nästa säsong.

***
Michele Pazienza gjorde mål direkt för Udinese och den evige Antonio Di Natale också. Udinese smyger med. Ändå är arenan knappt halvfylld.

***
Problemen med arenor och kyla i Italien hamnade ändå i ett annat ljus när man fick höra om tragedin i Egypten. Hur kan man spela en match i ett land där oroligheterna är så stora just nu och där ingen säkerhet kan garanteras. Jo, fotboll genererar pengar. Så länge sedlarna rullar in kan man kliva över lik.

Fotbollen har mer eller mindre gått och blivit en sak. En industri.

Publicerad 2012-02-02 kl 10:42
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto