POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Mercatobetyg - lag för lag

Atalanta
Tappade Simone Padoin till Juventus vilket naturligtvis är ett litet avbräck. Atalanta har dock det hyfsat ställt på mitten med Carmona, Brighi, Cigarini och Bonaventura. Nye Stendardo kan bli nyttig i backlinjen. Återstår att se vad Serie B-värvningarna Cazzola och Carrozza (och nej det är inte samma spelare som jag blandat ihop) kan göra. Summa summarum så går väl Atalanta något försvagat ur mercaton i och med att Padoin lämnat.
Transferbetyg: 5,5

Bologna
Inte värvat några spelare som går in i startelvan utan problem. Fredrik Sörensen kan komma att aspirera på en plats i backlinjen men annars har man mest siktat in sig på att hitta talanger som tex Belfodil.
Transferbetyg: 5,5

Cagliari
Gjort det bra. Nye Mauricio Pinilla från Palermo fyller ett hål som striker och man lyckades även stå emot Juventus som ville ha Radja Nainggolan redan nu.
Transferbetyg: 6,5

Catania
Tappade visserligen Maxi Lopez till Milan men han var knappt ordinarie ändå under Montella. Lo Monaco och Catania fixade in de flesta av sina nyförvärv under sista mercato-dagen. Ebagua kan bli nyttig, Marco Motta kanske återuppstår under Montella och Seymour är en klok defensiv mittfältare. Inget spektakulärt men hyfsat intelligent mercato.
Transferbetyg: 6,5

Cesena
Två av de nyförvärv som Cesena värvade i somras och som man hoppades mycket på är nu väck. Eder har gått till Sampdoria och Candreva har lämnat för Lazio. Detta är ungefär som att Cesena underkände sin egen sommarmercato. Allt är inte dåligt dock. Mario Santana borde ge Cesena ett lyft till mittfältet och Vincenzo Iaquinta kan komma att göra en del mål framåt. Helt okej vintermercato men salvezzan är långt ifrån fixad.
Transferbetyg: 6,5

Chievo
Jag har svårt att se att Nikolaj Gulan tar en plats i startelvan och förutom honom är det egentligen bara Dario Dainelli som anlänt av värde. Dainelli kan komma att bidra med lite rutin.
Transferbetyg: 6

Fiorentina
Lite delad mercato. Montolivo gick ingenstans och därmed kommer man tappa honom i sommar utan ersättning. Man lyckades inte ro i hamn värvningen av El Hamdoaui och inte heller Guido Pizzarro. Om det var dåligt låter jag vara osagt. Man lyckades heller inte sälja Alessio Cerci vilket var tanken. Däremot tycker jag värvningarna av Amauri och Olivera är mycket positiva. En spelare av Amauris typ behövdes verkligen och jag kan tänka mig att han gör en del mål. Olivera är underskattad och kommer ge Fiorentinas mittfält både grinta och kvalité. Men jag saknar en Angelo Palombo eller en David Pizzarro. Känslan är att projektet och den röda tråd man hade under Prandelli är borta. Frågan är om sportdirektör Corvino väljer att inte förlänga med Fiorentina efter säsongen?
Transferbetyg: 6

Genoa
Lite av vintermercatons kungar. Värvningen av Alberto Gilardino var mycket vass. Han är vad de behövde till anfallet. Giuseppe Scullis återkomst är också positiv. Davide Biondini och Fernando Belluschi är två bra mittfältsvärvningar och Roger Carvalho är en intressant mittbackstyp. Lägg till en slug värvning av Ciro Immobile till sommaren och vi har en riktigt bra mercato.
Transferbetyg: 7,5

Inter
Det kom aldrig någon spelare av riktigt stor klass, det kom heller inte någon mittfältare med kvicka fötter. Ranieri fick inte behålla Thaigo Motta och fick heller ingen ytter som han ville ha. Fredy Guarin kom istället och det är en bra spelare. Däremot inte sagt att han blir någon succé. Dessutom anlände han skadad. Däremot borde Angelo Palombo göra susen på mittfältet för Inter med sin rivighet. Juan är en spelare för framtiden. Antar att Inter hoppas mycket på att Sneijder och Forlan håller sig friska och höjer sig. Lär satsa hårdare i sommar.
Transferbetyg: 6

Juventus
Rätt lågmäld men ändå rätt intelligent mercato. Padoin var ett vettigt val då man inte lyckades värva Naingoollan redan nu och Martin Caceres är kanske vintermercatons bästa värvning. Marco Borreillo kanske man kunde ha struntat i men antar att han fyller sin funktion om det skulle uppstå skador. Sedan lyckades man göra sig av med Iaquinta, Amauri och Motta, spelare som man inte ville ha.
Transferbetyg: 7

Lazio
Man sålde Djibril Cissé och hoppades på Keisuke Honda. Det blev inget med japanen och även om jag tycker Candreva är en intressant värvning så är det långt ifrån likvärdigt med Honda. Nu riskerar Lazio stå lite tomhänta på anfallare bakom Klose. Lazio har bra chans på tredjeplatsen och nog hade man förväntat sig mer av deras mercato. Återigen tvivlar jag på Igli Tares pondus och kontaktnät.
Transferbetyg: 5

Lecce
Valerij Bojinovs återkomst är spännande och Miglionico är en underskattad försvarare. Värvningarna av Delvecchio och Blasi lite mer svårbegripliga.
Transferbetyg: 6

Milan
Man drömde om Tevez och Montolivo men det blev Maxi Lopez och Sulley Muntari. Ur den synvinkeln är mercaton en smärre katastrof. Riktigt så illa är det dock inte. Lopez lär gör en del nytta och faktiskt kanske även Muntari. Vettigt att plocka hem Alexander Merkel och Djamel Mesbah är väl en okej ytterback. Allt detta borde även innebära att El Shaarawy får mer speltid. Men visst trodde man att Milan skulle förstärka med ett starkare namn till mittfältet när det inte blev något med Tevez. Det känns inte som att Milan blivit speciellt mycket bättre efter mercaton än innan.
Transferbetyg; 5,5

Napoli
Värvade bara Eduardo Vargas och det är en giftig värvning på sikt. En duktig försvarare hade inte skadat.
Transferbetyg: 6

Novara
Mascara och Caracciolo har ännu inte visat mycket men kan i längden ändå vara två bra nyförvärv. Om det räcker till att hålla sig kvar är dock mycket tveksamt.
Transferbetyg: 6

Palermo
Gjorde sina värvningar tidigt. Vazquez och Mehmeti var klara redan innan jul. Massimo Donati är en bra mittfältsförstärkning och Viviano en mycket bra målvaktsförstärkning. Dessutom är mittfältaren Nicolas Viola som kommer till sommaren också en bra värvning. Något stort och spännande uteblev denna gång och kanske har man blivit lite bortskämd med Palermo och roliga mercato-överraskningar. Men ibland kan det vara vettigt att vara lite mer lågmäld, inte minst om man heter Zamparini.
Transferbetyg: 6,5

Parma
Inga storverk från signor Leonardi och Parma men ändå en helt okej vintermercato. Tror att Stefano Okaka kan bli riktigt bra under våren med mer speltid, Jonathan ger större kvalité till kanten och Mariga lär ge mittfältet välbehövliga muskler. Saknar dock en playmaker av klass.
Transferbetyg: 6,5

Roma
Förstärkte mindre än vad man trodde vilket var en liten besvikelse. Däremot tror jag Marquinho kan bli en positiv överraskning.
Transferbetyg: 6

Siena
Giorgi från Novara lär inte förändra mycket och Bogdani från Cesena lär inte heller förändra mycket. Siena hade lika gärna kunnat strunta i de värvningarna.Siena kan dock klara sig kvar ändå med tanke på en hysad trupp och en bra tränare. Sportdirektör Perinetti är skicklig och kan inte belastas när han inte hade någon budget att jobba med. Menlös mercato.
Transferbetyg: 5,5

Udinese
Värvade Gelson Fernandes och Michele Pazienza till mittfältet vilket är två rätt smarta värvningar. Dock lär de inte vara aktuella för startelvan när alla spelare är skadefria och på plats. Inga nyckelspelare försvann vilket är positivt.
Transferbetyg: 6

Publicerad 2012-02-03 kl 11:05
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto