POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Palermo vinner scudetton 2016?

Inom fem år ska Palermo vinna scudetton. Med Maurizio Zamparini vid rodret men med hans polares pengar. Kanske har vissa svårt att ta det på allvar. Jag tycker man ska akta sig för att sätta clown-näsa på Zamparini. Palermo-presidenten har tagit laget upp ur ingenstans till att bli ett stabilt lag i Serie A på ganska kort tid. Han vet vad han vill.

Dessutom är hans kompisar inte Benke och Lasse. Det handlar om otroligt pengastarka herrar som araben Ahmed Zubeidi och indierna Abdulrahman Owidan och Shabbir Vakil. De är beredda att gå in och satsa i Palermo och i deras nya arena. Den 15 mars kommer man presentera projektet närmare men tanken är att man lägger upp en femårsplan där en scudetto är ett av målen.

Zamparini är mycket väl medveten om att Palermo antagligen aldrig skulle nå en ligatitel med bara hans pengar. Han är smart nog att försöka ta hjälp och sätta käppar i hjulen för de normala scudetto-aspiranterna. Han är hjälte nog för att vilja få en stad att drömma om det omöjliga.

Storlagen i Italien har dominerat de senaste trettio åren och kommer säkert slåss med alla möjliga medel för att behålla sina positioner. Men kanske är det dags för det moderna fotbollstidernas ljus att släppas in genom det stängda italienska fönstret?

Zamparini kommer försöka i vilket fall och jag välkomnar det av hela mitt hjärta.

Publicerad 2012-02-05 kl 11:22
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto