POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Caceres-effekten talade

Jag har hyllat honom som vinterns bästa nyförvärv. Igår visade han varför. Två mål mot Milan i italienska cupen. Martin Caceres är en modern försvarare med både tuffhet och god teknik. Det jag inte riktigt tänkt på är att han naturligtvis kan användas i en yttermittfälts-position som igår. Kanske är det till och med där han är som bäst. Hans båda mål var också ett bevis på hans styrkor. Första målet var frukten av hans opportunism och förmåga att orka med upp i anfallen och hans andra var gjort med sådan enorm sublim skicklighet. Han är en relativt komplett spelare. Ett lysande nyförvärv som sagt.

Matchen var väl ändå ganska jämn. Milan prioriterar väl italienska cupen aningen mindre än Juventus då man har Champions League att tänka på. Men matchen hade ändå betydelse för dem. Dels så var det första mötet av tre inom kort och detta ger Juventus ett visst psykiskt övertag och dels så förbättrade det inte direkt Milans självförtroende. Nu har man inte vunnit på tre matcher.

Phillipe Mexes kändes slarvig och rätt klumpig, Massimo Ambrosini och Mark Van Bommel var ofta steget efter och fick därmed ta till oschyssta medel. Holländaren kompenserade dock med mycket hårt defensivt jobb. El Shaarawy var som vanligt en av de bättre i Milan. Däremot ovanligt att se Thiago Silva sämre än vad han brukar. Det händer inte ofta. Han kändes lite purken vilket fick mig att bekymrat fundera på hans framtid i Milan. Barcelona är säkert intresserade av brassen och om Milan inte satsar i sommar kommer han säkert börja fundera på sin framtid. Jag har redan varit inne på detta dilemma med Zlatan men det är nog ännu viktigare att hålla Thiago Silva nöjd och taggad.

Ser inte Maxi Lopez väldigt fånig ut i sin nya frisyr? Okej om man är en tonåring som El Shaarawy eller om man som Hamsik är trendsättaren men Lopez ser mest ut som en Christer Sandelin i fel tidsålder. Lite som att han försöker anpassa sig till en coolare tillvaro och i en med modemedveten stad. Jag saknar i vilket fall hans kultfrilla från förr.

Marco Borriello lyckades på något sätt alltid få bollen för långt ifrån sig eller falla som en fura. Han har nu representerat tre av de största lagen i Italien fast han inte är tillräckligt bra för ett. Andrea Barzagli är Italiens bästa mittförsvarare just nu. Inget snack om den saken. Hans försvarskollega Leonardo Bonucci är fortfarande emellanåt katastrofal i uppspelsfasen. Bonucci och Andrea Ranocchia, som tillsammans går i god för ca 300 miljoner kronor är nog de senaste årens mest övervärderade spelare. De skulle vara Italiens försvarsframtid. Båda har givetvis potential att vara bättre än vad de har varit på sistone men jag kan inte se något annat än ett mittlås med Barzagli och Chiellini i sommarens EM.

Juventus är ett lag som redan är inne i sin framtid. För ett par år sedan skrev jag att Juventus är framtidens lag. Självklart mycket beroende på deras nya arena men också för deras förmåga som klubb att alltid tänka ett steg framåt. Man är inte rädda att förändra i truppen. Man vill vara fräscha och man drabbas inte av nostalgi när det kommer till att sälja spelare. Alessandro Del Piero är ett bra exempel. Han får inget nytt kontrakt för man vet att han inte längre kan bidra på samma sett som förut. Det handlar inte om att man inte visar respekt för honom utan det handlar om respekt för klubbens hälsa. Nu har man turen att Del Piero är en sådan gentleman att han nog förstår detta och inte gör någon grej av det.

Att våga förändra i truppen är något som t ex Milan och Inter måste bli bättre på. Det är alldeles för många spelare som man behållt i onödan och förlängt kontrakten med fastän det var dags att kapa banden. Visst, det är bra att ha kvar en del “faddrar” i truppen men det gäller att hitta en bra balans. Juventus är den klubb i Italien som är mest på rätt väg. Jag tycker även Roma verkar ha en tydlighet i sitt projekt. Inter och Milan är inte där just nu men de är klubbar med så stor dragningskraft att de alltid kommer att ha en chans att bygga starka lag. Sommaren blir mycket viktig för Milano-klubbarna att hitta rätt riktning för de närmsta åren.

Milan höll sig ekonomiskt sparsamma under vintermercaton medan Juventus öppnade plånboken för Caceres. Effekten av det såg vi igår.

Publicerad 2012-02-09 kl 11:40
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto