POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

I väntan på den blåsvarta revolutionen

Om förra veckan kändes som en nostalgitripp med nio matcher på en söndag klockan tre var gårdagens omgång ett riktigt antiklimax. Jag tror aldrig att en Serie A-söndag innehållit så lite fotboll. Ynka tre matcher. Inter hade nog önskat att de inte varit involverade i söndagens drabbningar.

Inter förlorade mot Novara. Igen. Förra gången var det Gian Piero Gasperinis svansång, nu var det kanske Claudio Ranieris framtida giljotin som högg hårt. Ranieri sitter nog kvar till sommaren men kanske var det just igår som president Massimo Moratti fattade ett slutligt beslut för framtiden. En framtid utan Ranieri. Inter hade ganska mycket boll men skapade inte så värst mycket chanser. De var lättlästa och ofta gick det för långsamt. Man försökte gång på gång ta sig igenom via Wesley  Sneijder. Det kan vara en vettig väg att gå men det måste finnas fler alternativ och fler spelare som kan ta sig förbi sin motståndare. Nu finns det inte mycket av den varan.

Återigen började Ranieri med ett spelsystem för att sedan ändra i halvtid. Tidigare har det funkat men nu är lösningarna slut. Doktorn har inga recept kvar. Många av spelarnas bäst före-datum har passerat. Många är för långsamma. Man har många intressanta ungdomar och några få gamlingar som håller men nästan ingenting däremellan. Det känns som om Inter är i en identitetskris. Ligan är körd. De är utslagna ur italienska cupen och Champions League har de nog nästan glömt att de är med i. För många av spelarna som vunnit allt är det nu svårt med motivationen när en tredjeplats är målet. De känner att en era har gått i graven. Spelglädjen är försvunnen.

Massimo Moratti och Marco Branca har misslyckats med att förnya truppen när de skulle ha gjort det och de har inte lyckats hitta rätt tränare och heller inte lyckats synkronisera nyförvärven med de tränare som de ändå valt. Det här är främst deras fiasko. Moratti har hintat om en smärre revolution i truppen till sommaren. Det behövs. Det skulle kommit tidigare men bättre sent än aldrig. Kanske är det Lucas, Isla och Lavezzi (och kanske Guidetti?) som blir sommarens måltavlor. Kanske blir det Pep Guardiola, Laurent Blanc eller Walter Mazzarri som tar över rodret. Inter har fortfarande mycket att spela för och saker och ting kan bli bättre rätt fort.

Men känslan är att det blir en lång väntan på den blåsvarta revolutionens sommar.

***
Genoa är rena kameleonten. På hemmaplan vinner man med champagne-fotboll och på bortaplan förlorar man som kycklingar.

***
Catania och Vincenzo Montella däremot fortsätter att vara säsongens största positiva överraskning för mig.

***
Två matcher ikväll. Både Roma och Napoli har chansen att knappa in på Inter och måste knappa in på Lazio om de vill vara med och slåss om tredjeplatsen. Tar de den? Eller blir Lazio omgångens stora vinnare?

Publicerad 2012-02-13 kl 10:50
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto