Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Wonderful Milan

Arsenal var dåliga. De var dåliga av egna anledningar men framförallt blev de tillintetgjorda av Milans kraft. Milan gjorde sin bästa match för säsongen. I ligan är allt ett måste, en dag på jobbet medan i Champions League så tänds alla cylindrar. Där vill man bevisa sin existens, man vill beträda ny mark. Mot Arsenal spelade Milan som man sällan gjort i ligan. Alla löpte i mängder, man stod rätt i positionerna och man vågade.

Kanske hade det sett likadant ut med Seedorf men kanske gav Emanuelsons inhopp ännu mer välbehövlig löpvilja. Kevin Prince Boateng gör nästan bara galna mål. Gårdagens kanon var ytterligare ett mästerverk att lägga till historien. Oj vad Milan har saknat hans dynamik och klass. Han ger energi och kraft till Milan och han avlastar Zlatan. Alltför ofta är det svensken som måste lösa alla knutar. Men med Boateng så har Milan fler spelare som kan avgöra på egen hand.

Jag har klagat mycket på honom den här säsongen. Men tänk om man fick se den här Robinho lite oftare. Visst, den där extra lilla snabbheten kanske är borta och han är inte alltid spelförståelsens mästare men igår löpte han hela tiden, jobbade hårt och han satte sina chanser. Dessutom i en viktig match. Om Robinho hittar en jämnhet i sådana här typer av insatser är han nästan som ett nyförvärv för Milan. En stor eloge även till Allegri som trodde på honom trots hans dåliga insats sist. Bra känsla.

Zlatan Ibrahimovic tystade sina kritiker för stunden. Sällan bra när det gäller brukar det heta. Igår gällde det och han var mästerlig. Han var urstark och hade en enorm känsla i sina framspelningar. Mark Van Bommel var viktig med sin klokhet och sitt lugn. Luca Antonini som varit svag den här säsongen var plötsligt en ytterbacks-eufori. Han löpte som en galning i 90 minuter. Upp och ner.

Milan är i stort sett redan klara för kvartsfinal. De pulvriserade Arsenal och visade resten av fotbolls-europa att det inte går att räkna bort dem från den där bucklan. Jag tror nog att de har en bit kvar och att oftare spela som de gjorde igår är något de fortfarande måste bevisa. Men gårdagens seger gav dem insikten om vad de kan när alla är på topp.

It was a wonderful Milan.

Publicerad 2012-02-16 kl 10:00
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons