POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Fortfarande nummer ett

Det var inte direkt min favorit-elva som Juventus startade med igår. Vidal var avstängd, ingen Vucinic och ingen Caceres. Tyckte även att det kanske var läge för Del Piero. Istället var det bland annat Marco Borriello och Simone Padoin från start. Mer substans än kreativitet. Tur att Fabio Quagliarella fanns med. Boriello spelade nog sig ut ur startelvan. Jag tycker inte att han är någon vidare fotbollsspelare egentligen och man har hela tiden känslan av att han är mer intresserad av sig själv än av något annat.

Det syntes att Juventus inte var i toppform. Segern föddes ur Pirlos klass, hårt slit och vilja. Jag tyckte även att Catania hjälpte till lite. I första halvlek spelade man bra och var farliga framåt men i andra halvlek föll man alltmer bakåt i plan och Montella gjorde det ena defensiva bytet efter det andra. När Marco Motta sedan korkat drog på sig sin andra varning blev det ännu svårare att försöka skapa något framåt.

Antonio Conte har gått hårt åt domarna den senaste tiden. En del har varit berättigat (t ex handsen mot Siena), en del mindre. Men att gnälla brukar löna sig. Igår fick Juventus med sig många frisparkar där Catania inte fick det. Dessutom såg det ut som att Giorgio Chiellini använde armarna en hel del innan sitt mål. Domarna brukar blåsa där. Nu är det ju inte så att Conte gjort något som ingen annan gjort. De mer mäktiga lagen brukar använda sig av knepet att gå ut hårt mot domarna för att sätta press på dem. Förra säsongen fräste Galliani och Berlusconi åt domarkåren efter förlusten mot Cesena. Sedan fick de nästan inga fler avgörande domslut emot sig mer. Conte kan sitt Serie A.

Segern var trots allt rättvis och sätter nu lite press på Milan idag. Det kan vara lätt att glömma en spelare igår. Vid  1-1 får Sergio Almiron ett jätteläge att ge Catania ledningen men en viss Gianluigi Buffon gör en kanonräddning. Kanske räddade han tre poäng där.

Han är fortfarande nummer ett.

Publicerad 2012-02-19 kl 08:32
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto