POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Tvillingarnas tidiga vårdans

På papperet kändes det som om det var Milans B-lag som ställde upp mot Cesena. Eller var det så? Är det kanske istället så att det är hård konkurrens i Milans trupp? Att ingen förutom Zlatan och Thiago Silva är säker på sin plats? Att truppen ändå är rätt stark?

Robinho och Urby Emanuelson är galet lika i spelstilen. Som tvillingar har de också samtidigt blommat upp och börjat dansa en tidig vårdans. Robinho följde upp sin fina insats mot Arsenal med ytterligare en ny bra match. Det känns som om jag vill ta tillbaka allt jag sagt om Robinho. Fortsätter han så här är han definitivt inget att sälja i sommar.
Emanuelson har blivit bättre och bättre desto mer han har spelat. Mot Arsenal hoppade han in och gav Milan massor av viktig löpstyrka och fart. Igår mot Cesena var det samma sak kryddat med ett fint mål. Han har gått från mystiskt objekt utan position till att börja se ut som en väldigt vettig och nyttig allroundspelare.
Cesena var inte bra men det var ändå rätt imponerande att se Milan ta kommandot direkt och äga tillställningen. Sulley Muntari inledde målskyttet för Milan i sin första match för klubben. Jag har alltid sagt att han kommer bli mycket mer användbar för Milan än för Inter men visst, mål direkt var nog kanske mer än vad han och någon annan trodde.
Milan och Juventus följer varandra som två envisa duellanter. På lördag gör de upp. Det kommer bli hett. Riktigt hett. Med eller utan Zlatan.
***

Palermo massakrerade Lazio med 5-1. I väntan på shejk-pengar går det rätt för bra Zamparinis mannar. Fabrizio Miccoli fortsätter att förtjusa och innermittfältsparet Donati-Barreto turades om att skjuta varsin kanon bakom Marchetti. Lazio hade ingen backlinje. Ledesma fick kliva ner. Det gick väl sådär för att vara snäll. Den försvarare som ska vara deras ankare, Andre Dias,  hade en svart afton och blev utvisad. Försvarsspelet är ett problem för Lazio.

***

Novara och Cesena ser rätt avsågade ut.

***
Lecce däremot tog chansen. Luis Muriel och Juan Cuadrado tävlade om vem som var bäst Maradona-imitatör. Siena hade alla möjliga problem att stoppa dem. Udinese slår nog volter hemma i Friuli med tanke på att de båda nästa säsong spelar i svartvitt (de ägs av Udinese). Det är det här som Udinese är så bra på. Hitta spelare, låna ut dem eller vänta och sedan ge dem chansen vid rätt tillfälle för att sedan sälja dem dyrt. Luis Muriels värde har redan gått upp med det dubbla. För övrigt känns det som att Lecce har ett läckrare lag än de flesta övriga bottenkonkurrenter. Synd bara att de flesta är inlånade.
***
Udinese spelade 0-0 för andra matchen i rad. Klart att Di Natale saknas.
***
Napoli-Chelsea. Bara en dag kvar.
Publicerad 2012-02-20 kl 12:06
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto