POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

En tuva, en axel och en dubbel Lavezzi

Napoli började bäst. De tog kommandot och ville mest men en elak tuva lurade Paolo Cannavaro och baklängesmålet blev en liten chock. Var det en sådan kväll? Där oflytet grinar en i ansiktet? Nej, Napoli och Ezequiel Lavezzi ville annat. Argentinarens kvitteringsmål var en uppfinning av högsta klass, ett litet konstverk. Napoli fick nu luft under vingarna och Edinson Cavani axlade in ledningsmålet precis innan paus. Ett viktigt mål.

Sedan var det ombytta roller. Chelsea pressade på och Napoli lyckades hålla undan med både tur och skicklighet. När Napoli får matchen dit att de kan kontra är de livsfarliga. Lavezzi gjorde sitt andra mål och fick sina uppfyllda drömmars afton. Förmodligen höjde han sitt värde med ytterligare 5 miljoner euro bara i den här matchen.

Det var Napolis kväll och ingen kunde ta den ifrån dem. San Paolo var ett fyrverkeri där förhoppningar och glädje exploderade i eufori. Det var mäktigt. Men ännu är inget klart. Chelsea kan absolut vinna med 2-0 på hemmaplan. Men det spelar ingen roll nu. Napoli kan och ska njuta av den här karamellen. De måste få omfamna känslan av att vara med och slåss bland de bästa i Europa. För så är det. När de ljusblå är i form är det få lag som kan matcha dem. Tänk själv, hur många lag skulle vilja byta sin offensiva trio mot Cavani, Hamsik och Lavezzi? Rätt många.

Tack för showen, Napoli.

***
Vi som följer Serie A fick en liten förrätt till gårdagens underbara huvudrätt. Bologna mot Fiorentina. Det blev Alessandro Diamantis och Gaston Ramirez stora uppvisning. Diamanti var på bästa humör och gjorde 1-0-målet med stor klass. Ramirez överträffade dock Diamanti i eleganta mål. Hans klackmål var ett litet mästerverk. Bologna gjorde rätt när de vägrade sälja Ramirez i somras. De satte en hög prislapp på honom som ingen ville betala. Idag finns det nog en hel del klubbar som vill betala den. Om man vet vad man har och vad man kan få kan det vara smart att vänta. Bologna visste och väntade. Det är de nog glada för idag.

Publicerad 2012-02-22 kl 10:28
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto