POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

De bortdömda målens match

Bataljen mellan Milan och Juventus var i stormens öga redan innan matchen spelades. Efteråt var det ännu värre. Det skulle mer komma att handla om bortdömda mål än om själva spelet. Milan började bäst och ledningen kom efter ett horribelt uppspel av landslagsbacken (jo det är sant) Leonardo Bonucci. Att han sedan lyckades styra Nocerinos skott i mål var mer otur men gav ändå ytterligare dråplighet till hans aktion. Sedan kom matchens mest omtalade situation. Sulley Muntaris nick var garanterat minst en halvmeter innanför mål. Linjedomaren såg ut att stå i bra position men kanske gick det för snabbt, jag vet inte. Han borde i vilket fall ha sett det.

Juventus hade sina orsaker att klaga på domaren också. Alessandro Matri såg ut att vara onside när han gjorde sitt “första” mål och Phillipe Mexes tjuvnyp på Marco Borriello kunde mycket väl lett till en utvisning (lär bli avstängd i efterhand). Båda de situationerna var inte lika lätta att se och om Milan hade lett med 2-0 hade matchbilden sett annorlunda ut. Å andra sidan hade Juventus kunnat spela med en man mer i nästan en hel halvlek om Mexes blivit utvisad.

Man kan vrida och vända på det åt en massa olika håll utan någon större nytta. För mig fanns det främst två saker som hängde kvar efter matchen. Det ena är att det är 2012 och att vi inte har några målkameror. Domarna själva vill ha det.  Att Sepp Blatter likt den största diktator lyckats undvika det är en skandal. Jag tycker alla nationella förbund bara ska strunta i vad han tycker och skaffa det ändå. Vad ska han göra? Införa sanktioner mot alla?

Det andra är att Milan och Juventus nu äntligen kan lägga matchen åt sidan och fokusera framåt. De är inte lika goda vänner som tidigare men de kommer kampera sida vid sida ett tag till. Det kommer bli jämt och jag har idag väldigt svårt att gissa vilka som kommer gå vinnande ur striden. Förhoppningsvis får vi en scudetto-fight in i det sista.

Det var mycket märkligt att Antonio Conte valde Marco Borriello framför Alessandro Matri och Marcelo Estigarribia framför Simone Pepe. Att det var felaktigt visades tydligt när han bytte in Matri, Pepe och Mirko Vucinic. Då blev det ett annorlunda Juve. Jag trodde verkligen att Borreillo hade spelat sig ur startelvan sist mot Catania. Nu måste han ha gjort det. Tyckte även att det borde ha funnits plats åt Martin Caceres. Conte var åtminstone intelligent nog att rätta till sina misstag i tid.

Var det någon som såg Pato? Hans uteblivna affär med PSG förefaller alltmer som en stor miss. Att Barbara inte spelar någon roll tror jag inte på. Stephen El Shaarawy hann mer på tre minuter än vad Pato hann på en hel halvlek. Annars var Robinho nog bäst på plan denna kväll. Hans form håller i sig. Vet inte om jag tyckte att det var så smart att plocka av Urby Emanuelson till förmån för Massimo Ambrosini. Han kanske var trött. Men en trött Emanuelson är idag inte tröttare än en pigg Massimo Ambrosini.

Det blev de bortdömda målens match. Alla matcher har sin historia.

Publicerad 2012-02-26 kl 10:00
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto